lauantai 27. syyskuuta 2014

Älä vielä synny !

Perjantai ilta kuluikin mukavasti kätilöopistolla seurannassa. Kaikki alkoi, kun torstaina illalla makoilin kaikessa rauhassa tyttäreni kanssa sohvalla. Yhtäkkiä Altsu sai kunnon riehumis kohtauksen. Sen seurauksena pikkuveli sai pari todella kovaa potkua itseensä. Ne teki todella kipeää. Kipu jatkui koko illan, mutta ajattelin sen lähtevän pois kun nukun yön yli. Aamulla päätin soittaa kättärille, koska mahassa tuntui vieläkin oudolta ja supistuksia jonkin verran. Alaselkäkin oli ihan tulessa. Kerroin päivystykseen mitä edellis iltana oli tapahtunut ja mikä tilanne nyt on. He ottivat minut vakavissaan ja sanoivat, että minun täytyy lähteä heti sinne. Pienen lapsen kanssa en sinne voinut heti lähteä, joten odottelin, että mieheni pääsi töistä. Samaan aikaan myös mieheni isä pääsi töistään, joten vietiin Altsu sinne ja sain mieheni mukaan, ettei tarvinnut olla yksin.


Kättärille päästyämme menin heti käyrille, jossa seurataan vauvan sykkeitä ja supistuksia. Vauvalla oli kaikki paremmin kuin hyvin, mutta kovia ja epämiellyttäviä supistuksia tuli tasaisin väliajoin. Hoitaja oli hieman huolissaan ja varmisteli monta kertaa, että ovatko supistukset kipeitä ? Kipeitä ne eivät olleet, mutta epämiellyttäviä kylläkin. Lukema huiteli korkeimmillaan 85:ssä ja se kyllä tuntui. Yli tunnin makoilin käyrillä, koska hoitajat halusivat seurailla supistuksia ja jutella samalla lääkärin kanssa tilanteesta. 


Pääsin seurannan jälkeen katsomaan vauvaa ultrasta. Samalla katsottiin, että istukka ei ole irtoamassa (kovien potkujen seurauksena) koska se sijaitsee tässä raskaudessa edessä. Oli pieni pelko siitä, että josko se onkin irtoamassa, se ei olisi mitenkään päin hyvä asia. Onneksi kaikki oli hyvin. Vauvalta mitattiin kaikkia mittoja ja lääkäri totesi että kasvaa siinä keski käyrällä. Pojan painoarvio eilen 2300 grammaa. Viikkoja eilen 33+5, joten toivottavasti jätkä pysyisi mahassa vielä jonkin aikaa. Kohdunkaulan tilanne on onneksi hyvä, mutta ei voi tietää mitä nämä supistukset saavat aikaan.


Tänään tilanne on parempi ainakin supistuksien kannalta. Niitä on tullut, mutta ei niin rajuja kuin eilen. Vauva on liikkunut mukavasti joten hänelläkin kaikki hyvin. Nyt vain jännätään mitä tuleman pitää. Pysyykö jätkä masussa vielä pitkään, vai päättääkö yllättää ja tullakkin etuajassa ?! Nyt eletäään jänniä aikoja. Nyt pitäisi vain levätä ja ottaa rennosti. Se on helpommin sanottu kuin tehty. Pienen taaperon kanssa ei niin vaan otetakkaan rennosti. Plus tähän päälle kaikki meidän suhdekoukerot, huh huh. Ei ole helppoa olla stressaamatta ja levätä vain. Nyt sen oikeasti tajuaa, miten lähellä synnytys on ! Jännittävää ja pelottavaa !Suski

8 kommenttia:

 1. Hui, toivotaan että vielä hetken bebe malttaisi! Vaikka toisaaltaodotan jo innolla niitä ihania vauvantuoksuisia kuvia!!<3 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha ihana ! Kyllä mäkin jo malttamattomana odotan sitä pientä nyyttiä, mutta ei ihan vielä <3 Toinen on niin pienikin <3

   Poista
 2. Toivotaan että vauva tosiaan pysyisi vielä kasvamassa...koska sun laskettuaika pitäisi olla? Oletteko harkinnut jollakin parisuhdeterapeutilla käymistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskettu aika on 9.11 eli vielä vähän yli kuukaus. Ollaan mietitty jotain terapiaa mutta .. Jos asiat ei tästä parane nii ei oo paljoo vaihtoehtoja..

   Poista
 3. Olen utelias, mutta onko teillä parisuhteessa ongelmia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saatte asiat selvitettyä. Näytätte niin ihanalta pariskunnalta ja perheeltä :)

   Poista
  2. Kiitos <3 koitetaan vaikka usko meinaakin loppua..

   Poista