maanantai 30. maaliskuuta 2015

Britax B-Dual

Kerroin aikaisemmin, että myimme vanhat tuplarattaamme (jotka olivat vierekkäin istuttavat Deemoo merkkiset). Tilalle ostimme käytetyt Britax B-Dual tuplarattaat, joista kerron nyt hieman kokemuksia. Meidän käytössä nämä ovat olleet todella mieleiset enkä todellakaan keksi mitään huonoa näistä. Tykkään välillä tehdä pitkiä kävelylenkkejä ja näillä rattailla se on helppoa. Paljon kevyemmät kuin meidän vanhat tuplat ja muutenkin hyvä työntää. Lapset voi laittaa kumminpäin vain istuimiin, eli isompi ylös ja pienempi alas tai toistepäin. Näitä ennen ajattelin, että päällekkäin istuttavat ovat ihan turhat ja jotenkin vaikea käyttöiset. Mutta nyt kun itse on näitä käyttänyt niin nämä ovat ihan mahtavat. Pienempi lapsista köllii mielellään alhaalla ja katselee sieltä maailman menoa tai sitten nukkuu tyytyväisenä. Altsu tykkää istua rattaissa, mutta usein lenkkimme menevät siihen, että hän kävelee ja Jooa köllöttelee yksin rattaissa. 


Rattaat ovat siitäkin hyvät, että yläistuimen saa kasvot työntäjään päin tai menosuuntaan. Me käytämme nyt kasvot menosuuntaan, koska muuten Altsun jalat olisivat melkein Jooan naamalla. Rattaista saa myös yksöisrattaat, joka on suuri plussa ! Jos lähtee yksin hommankumman lapsen kanssa niin ei tarvitse ottaa sisarusistuinta mukaan, tai sitten sen voi jättää autoon. Rattaat menevät todella pieneen tilaan, ainakin verrattuna niihin meidän vanhoihin tupliin. Yläistuin pitää irroittaa, joka on pieni miinus rattaiden kasaan laitossa. Ainakin meidän autoon nämä menevät todella sujuvasti ja tilaa jää muillekkin tavaroille. 


Britax B-Dualin plussat:

+ Monia erilaisia kokoamisvaihtoehtoja (tähän pystyy hommaamaan omat turvakaukalot vauvoille, taaperoille istuimet, kantokopat jne. 
+ Suht iso tavarakori, johon on helppo päästä käsiksi edessä olevan vetoketjun ansiosta. 
+ Saa muutettua myös yksöisrattaiksi.
+ Isot kuomut.
+ Istuimet saa täysin makuuasentoon, mahdollistaa nukkumisen myös rattaissa.
+ Helppo ohjata. 
+ Menee vaikeammassakin maastossa.
+ Rungon saa helposti kasaan ja on helppo nostaa auton tavaratilaan.
+ Kapeammat kuin vierekkäin istuttavat. 
+ Säädettävä työntökahva.
+ Meidän b-dualit ovat aivan ihanat väriset !


Britax B-Dualin miinukset:

- Molempien istuinten kanssa ylhäällä olevan saa vain kasvot menosuuntaan, jotta alhaalla olevalla on tilaa istua. 
- Takarenkaat ovat kovin leveät ja sen takia on vaikea arvioida rattaiden leveyttä.
- Alla oleva lapsi on hieman hankala laittaa istuimeen.
- Rattaat ovat pidemmät kuin vierekkäin istuttavat tai normaalit yksöisrattaat.
- Rattaita on hyvin vaikea kipata, pituuden vuoksi etupäätä on todella vaikea nostaa. Onneksi en kulje busseilla.
- Alhaalla olevalla on todella vähän tilaa. Näin jossain b-dualeissa jonkun ylimääräisen osan jonka voi pistää ylempään istuimeen, jotta alhaalla olevalla olisi enemmän tilaa, vinkkejä mistä sellaisia osia saisi ? 


Muilla kokemuksia Britax B-Dualeista, kertokaahan ihmeessä hyvät ja huonot puolet teidän mielestä ! Minä henkilökohtaisesti pidän näistä paljon enemmän kuin vierekkäin istuttavista. En vaihtaisi pois mistään hinnasta. Ilman näitä emme liikkuisi mihinkään. Nämä on myös todella helppo saada autoon ja autosta pois, joten nämä kulkevat yleensä mukana myös ostoskeskuksissa. Suski

4 kommenttia:

 1. Hei, noi menee kasaan istuimen kanssakin! Kato youtubesta video, en osaa selittää tälleen! Ei mee niin pieneen tilaan silloin, mut kasaan kuitenki! :)

  Meillä oli noi poikien ollessa pieniä, mut myin pois kun kahdelle samaniläiselle ne oli vähän hankalat.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai menee ! No hei vähänkö hyvä, se keneltä sillon ostin niin sano että aina pitää ottaa toi yläistuin pois enkä oo edes sitten kokeillut laittaa sen kanssa kasaan. Nojoo sitten kun Jooa kasvaa niin en usko, että enää tarvitaan kauheesti tuplia kun Altsukin sitten kävelee jo pidempiä matkoja :)

   Poista
 2. Postausidea: Kuvaa teidän ihan perus arkipäivä aamusta iltaan (tyyliin heräsimme kello 8, klo 11 lähdimme ulos) ja sit kuvia lisukkeeks :) Ja miksei vaikka jostain viikonlopustakin jos teette jotain erilaista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta ! Nyt on postaus meidän päivästä tehty. :)

   Poista