keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

30. Raskausviikko !!SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 27 viikkoa vanha. Tutkimukset osoittavat, että jos äiti rentoutuu kuuntelemalla rauhallista musiikkia, myös sikiön liikkeet ja sydämensyke rauhoittuvat. Kun se on tottunut tähän musiikkiin, rauhoittuu se kerta kerralta nopeammin. Tämä on merkki siitä, että lapselle on kehittynyt muisti ja se voi tunnistaa aiemmin kuulemansa musiikin.
Lapsen pää on nyt lähes oikeassa koossa suhteessa kehoon.

Sikiön paino: 1350 g 
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 25,5 cm 
Koko pituus: 35 cm

NAINEN
30. raskausviikko
Olisi tietysi ihanaa, jos voisi aina tuntea olonsa vahvaksi ja energiseksi, mutta tulee päiviä, jolloin olet kaikkea muuta kuin parhaimmillasi.
Anna kehosi kertoa mitä se tarvitsee. Oletko väsynyt, uupunut, nukut huonosti? Onko sinulla vaivoja, jotka vetävät mielialasi pohjamutiin ja vievät energiasi? Vältä rasittamasta itseäsi liikaa. Ota kehosi viestit vakavasti ja yritä saada levätyksi myös päivällä.
Vaikka olisit yöaikaan kuinka väsynyt, pikku ”pomo” kohdussasi voi olla sangen virkeä. Jos pystyt unohtamaan, että pian pitäisi nousta ylös, voi olla ihanaa makailla paikallaan ja tuntea liikkeet vatsassa. Ehkä päivä on ollut niin kiireinen, ettei siihen ollut mahdollisuutta aikaisemmin? Ehkäpä menitkin nukkumaan epämääräisen levottomana miettien, milloin viimeksi tunsitkaan pienokaisen potkivan? Yritä siis nauttia näistäkin hetkistä!
Kohdunpohjan korkeus häpyluusta (sf-mitta) on n. 26 cm.
Tänään sujui harjoittelukin ihan jees. Aamulla oma ohjaajani ihmetteli, että kuka oon ja sanoi "luulin, ettei minulle tulekkaan harjoittelijaa, kun kukaan ei ole soittanut/käynyt tutustumassa". Niin no, vaikee tulla tutustumaan kun kukaan ei vastannut minulle puhelimeen koko viime viikkona :)
Mutta vaikuttaa ihan rennolta paikalta jne. :)

Tälläista varastotyö tyyppistä työtoimintaa !

2 kommenttia:

 1. Moikka.
  Taisin löytää blogis aivan sattumalta, kun selailin läpi kaikkia raskausblogeja ylipäänsä. :) Ihana lukea blogia, jossa ollaan suurinta piirtein samoilla vaiheilla menossa kun mitä me miehen kanssa tässä omassa raskaudessa (meillä tällä hetkellä 26. raskausviikko menossa). :)
  Tsemppiä teille odotukseen!!
  http://llifeoflove.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heii kiva kuulla, että mun blogi kiinnostaa jotakuta ;) Niimpäs näkyy olevan lasketut ajat aika lähekkäin :) Tsemii sullekki loppu raskauteen ps. rupeen seuraan sun blogia :)

   Poista