keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Neuvolalääkäri ja vadelmalehtitee

Tänään raskautta on kulunut 35+3 viikkoa. Supistukset vain voimistuvat ja niitä tuleekin jo monta kertaa päivässä. Kaikista eniten supistukset vaivaavat juuri nukkumaan mentäessä. Vauva möyrii ja aiheuttaa vielä enemmän supistuksia. Kipeitä ne eivät ole, mutta kyllä ne tuntuvat, välillä aika ikäviltäkin. Huomaan, että maha  on jo jonkin verran laskeutunut ja sen kyllä näkeekin, kun pieni hengailee ihan alhaalla. Lähtö valmiina raivotarjonnassa. 

Tänään kävin neuvolalääkärissä. Ihan rutiini käynti. Otettiin paino, verenpaine, kuunneltiin vauvan sydänäänet ja katsotiin sf mitta (kohdunpohjan korkeus). Painoa minulle oli kuukaudessa tullut 500 grammaa. Verenpaine 103/74, sydänäänet 135. Muita kohtia lääkäri ei ollutkaan korttiini merkannut. Sf mitta huitelee alakäyrillä, mutta niin se oli Altsustakin. Johtuu kuulemma rakenteestani ja siitä että vauva on laskeutunut alas. Lääkärin mukaan minun pissassa näkyi hieman proteiinia (sellainen tikku johon pissataan ja siinä muuttuu värit) joten huomenna menen labraan antamaan verikokeen ja pissan. Sitä ennen täytyy olla 12h syömättä. Eli aamulla ei aamupalaa.. Sitä ennen ei myöskään saa käydä vessassa 3-4 tuntiin. En ymmärrä miten lääkärit kuvittelevat että viimeisillään raskaana oleva joutuu pidättämään noin kauan ! Vauva möyrii ja supistukset vaivaavat niin vähemmästäkin se pissa hätä tulee. Extrana näissä lääkäri käynneissä on aina sisätutkimus. Sisätutkimuksessa selvisi, että paikat ovat jo täysin pehmenneet, kohdun kaulaa on kuitenkin vielä jonkin verran jäljellä eikä ole auki. Vielä pari viikkoa sitten päivytyksessä kohdunkaula oli täysin kiinteä. Nyt on siis parissa viikossa pehmennyt kokonaan. Nyt jännätään, saavatko nämä supistukset seuraavaksi jotain muutakin aikaiseksi kuin vain pehmenemisen. Nyt eletään todenteolla jänniä aikoja. Vielä miljoonannen kerran, en malta odottaa pienen tuloa ! Olisi nyt jo ihanaa saada pieni tuhisija tänne meidän syliin. Sinua odotetaan malttamattomina ! <3


Olen kuullut monelta raskaana olevalta, että he juovat vadelmalehtiteetä. Kuulin tästä tuotteesta jo odottaessani Alexsandraa. En kuitenkaan muistanut/kerennyt hankkimaan sitä silloin. Ajattelin nyt kokeilla ja juoda pari kuppia vadelmalehtiteetä päivässä. Mikä tämän idea sitten on ? Kuuleman mukaan vadelmalehtitee vahvistaa kohtua. Se tekee supistuksista voimakkaampia. Se ei saa synnytystä käynnistymään, mutta saattaa vahvistaa jo olemassa olevia supistuksia ja näin nopeuttaa synnytystä. Tuotetta saa luontaistuote kaupoista kuten muunmuassa life. En todellakaan tiedä, auttaako tämä mihinkään, mutta en häviä mitään vaikka kokeilenkin tätä. Muilla kokemuksia vadelmalehtiteestä ? 
Suski

7 kommenttia:

 1. Join raskaana ollessani vadelmanlehtiteetä noin 1 litran päivässä, tein sitä aina 1 litran kannuun ja laitoin jääkaappiin. Join tätä siis jääteen muodossa, koska oli kesä ja 30 asteen helteet. :D Mulla meni lapsivesi 25.7 yöllä ja käskivät tulla samantien sairaalaan, kun olin päivällä kaatunut. Nukuin yön yli sairaalassa ja sanoivat että synnytys käynnistetään 26.7 aamulla, jos ei käynnisty itsellään. Mulla oli tuota teetä siellä mukana ja join pari kupillista päivällä ja illalla. Synnytys käynnistyi onneksi kahdentoista aikaan yöllä. Kätilöt ihmettelivät supistuksen voimakkuutta, kun mua ei edes sattunut enempää kuin normit menkkakivut. Neljän tunnin päästä poika olikin jo maailmassa enkä tarvinnut mitään kivunlievitystä. Itse uskon juuri tuohon teehen, että teki supistuksista voimakkaita, mutta eipä sitä koskaan tiedä.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dodiin ! Oiskohan ollu tolla teellä vaikutusta noihin supistuksiin. Mä elättelen täällä toiveita että toimis mullakin :)

   Poista
 2. Mä join myös tuota teetä ihan hullun lailla viimeiset viikot :D tiedä sitten auttoiko, yli ajalle ainakin meni :D tuo 3-4 tunnin pidättäminen kuulostaa ihan sikalta mahdottomuudelta!!!! :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pystyin siihen !! Pidätin 3,5h !! Mieti kuin hullua ! Lopussa meinas kyllä toivo loppua :D

   Poista
 3. Eiks ollukki hyvä ostos ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kyllä ! Toivottavasti toimii ;) ja kiitti että muistutit mua tosta <3

   Poista