maanantai 8. kesäkuuta 2015

Muuttaminen lasten kanssa


Enään muutama päivä, niin meillä on edessä muutto ! Lauantaina muutamme uuteen kotiin, jee ! Nyt alkaa jo hieman jännittämään ja pitäisi alkaa pakkaamaan ihan todenteolla. Olen nyt saanut pakattua jonkin verran tavaroita tässä muutaman päivän sisään. Yritän sijoittaa pakkaamisen lasten päiväuni aikaan, jotta saisin pakata rauhassa. Olen kuitenkin yrittänyt pakata myös lasten ollessa hereillä ja voitte varmaan kuvitella minkälaista säätämistä se on. Laitan tavaroita laatikkoon, isompi levittelee tavarat ties minne, pienempi kitisee jaloissa ja ties mitä ihanaa. Joten pelkkä pakkaaminenkin tuottaa jo pienen ongelman. Perjantaihin mennessä kaiken pitäisi olla pakattuna jotta pääsemme lauantaina viemään kamoja jo aamusta/aamupäivästä. Käytämme muutossa Kriden kuorma-autoa, jota hän käyttää työssään, joten emme joudu maksamaan muutosta mitään. Ajattelimme, että pakkaamme jo perjantaina illalla tavaroita autoon, jotta lauantai aamu olisi helpompi ja pääsisimme tosiaan ajoissa liikkeelle. Hyvällä tsägällä pääsen laittamaan paikkoja kuntoon uudessa kämpässä iltapäivällä. 

Muutamme päittäin yhden perheen kanssa. Sovimme, että me autamme heitä myös muutossa kun meillä tosiaan on kuorma-auto jolla kuskata tavaroita. Saamme avusta tietenkin pienen palkkion, joten ihan kiva muutto tulossa siis ! Siinä samalla kun puramme meidän tavaroita autosta, kannamme heidän tavaroita sinne. Haastavaa tästä muutosta tekee lapset. En edes halua lapsia hoitoon siksi aikaa, olenko hullu ?  Vaan haluan, että lapset tottuvat olemaan kaikenlaisissa tilanteissa mukana. Tilanteessa voi joko olla hysteerinen ja panikoida miten siitä selvitään lasten kanssa TAI asian voi ottaa rennosti ja ajatella että kaikki menee hyvin, niinkuin minä teen. Asiasta ei tarvitse stressata tai ottaa turhia paineita, kaikesta selviää aina. Eihän se muutto varmasti ruusuilla tanssimista ole lasten kanssa, mutta hyvin se menee. Muutenkin näin raskaana ollessa en saa kantaa mitään liian painavaa, joten ihan hyvin minä voin hengata lasten kanssa ja katsella muutto touhuja sivusta. 

Oletteko muut muuttaneet lasten kanssa vai oletteko laittaneet lapset siksi aikaa hoitoon ? 
Suski

3 kommenttia:

  1. Noo me vietiin suosiolla hoitoon kun muutettiin. :D Mutta onhan se hyvä totuttaa lapsia kaikenlaisiin tilanteisiin...ja kyllä siitä varmasti selviää, laitat vaan miehet pääosin hommiin. ;)

    VastaaPoista
  2. Me muutettiin myös kahden pienen lapsen kanssa 700 km. Onneksi oli muuttoauto ja muuttomiehet. Meidän vauva oli silloin 2 kk vanha. Huh! Onneksi kaikesta selviää. :)

    VastaaPoista