torstai 15. lokakuuta 2015

Viimeinen kymmenes

Raskaus on nyt edennyt viimeiselle kymmenekselle ja vauvan syntymä lähenee päivä päivältä. Tänään viikkoja on tarkalleen 30+2. Ihana ajatella, että kohta tämäkin (toivottavasti viimeinen) raskaus on lopuillaan ja saan pienen vauvamme syliin ja oman kehoni takaisin. Jos vauva nyt syntyisi, olisi hänellä todella hyvät mahdollisuudet selvitä hengissä. Tietenkin toivon että vauva jaksaisi kasvaa mahassa täysiaikaiseksi asti, mutta täytyy olla realistinen, kun ei ikinä voi tietää mitä seuraava päivä tuo tullessaan. Välillä en edes muista olevani raskaana, kun taas on päiviä jolloin en muuta ajattelekkaan kun raskautta ja näitä vaivoja joita se tuo mukanaan. Päivittäin supistelee ja joinakin päivinä supistukset ovat niin kovia että pitää pysähtyä ja keskittyä hengittämiseen. Joinakin päivinä liitoskivutkin ottavat vallan, jolloin pelkkä sohvalta ylös nouseminen tuottaa tuskaa, on myös päiviä kun liitoskipuja ei oikeastaan ole. Tänään on pahin päivä tähän mennessä. Liitoskivut on aivan järkyttäviä, supistelee jatkuvasti (ei kuitenkaan kipeitä eikä pitkiä), heikko olo ja päänsärky on sietämätön. Onneksi huomenna on kontrollikäynti äitiyspolilla, siitä lisää alempana !


Eilen minulla tosiaan oli neuvolakäynti. Viime käynnistä olikin kulunut jo kaksi kuukautta, joten olikin jo korkea aika seurata hieman tätäkin raskautta. En mitenkään omasta tahdostani ole ottanut käyntejä näin vähän, vaan niistähän nyt tällä hetkellä säästetään ja käyntejä annetaan harvemmin. Mielestäni todella idioottimaista, koska esimerkiksi tässä minun tilanteessani olisi ollut ihan hyvä jos käyntejä olisi ollut useammin ja raskautta olisi seurattu. Neuvola käynnillä oli muuten kaikki ok, mutta pissasta löytyi proteiinia (+1) joka nyt ei välttämättä ole kovin hyvä asia. Kohdunpohjankorkeus on liian pieni, menee alakäyrän alapuolella, tästä lähete äitiyspolille. Neuvolatäti sanoi, että ei ole vielä huolissaan mutta haluaa varmistaa tilanteen, jos esim istukassa olisikin jotain häikkää eikä toimisi kunnolla ja siksi vauva olisi liian pieni eikä kasva normaalisti.Viikolla 22 sf mitta oli keskikäyrän yläpuolella ja nyt tosiaan pari kuukautta myöhemmin käyrä on alakäyrän alapuolella. Jos raskautta olisi seurattu tiheämmin voisimme nähdä meneekö käyrä koko aika alaspäin, vai onko se tippunut yhtäkkiä. Mutta tosiaan huomenna kontrollikäynti ja saadaan tietää onko kaikki hyvin. 

Neuvolakortin merkinnät:

Raskausviikko: 30+0 (22+0)
Paino: 65,6 kg (61,8 kg)
Verenpaine: 120/77 (116/63)
Proteiini: ++ (--)
Hemoglobiini: 136 (131)
Kohdunpohjankorkeus: 24cm (20cm)
Sydämensyke: 155 (145)
Liikkeet: + (+) 
Suski

3 kommenttia:

 1. Voi ei toivottavasti kaikki on hyvin kuitenkin !

  Ja nostan kyllä sinulle hattua, en ikinä jaksaisi hoitaa kolmea ihan pikkuista, joilla pienet ikäerot. Vaikka esikoisesi alkaakin olemaan jo todella iso tyttö, mutta kuitenkin. Jotenkin ajattelen, että hoitoavun saaminen hankaloituu, kun on monta pientä samaan aikaan :) . Hyvä että toiset jaksaa silti :D

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti kaikki hyvin siellä vauvalla <3
  Munki mielestä tyhmää kun niin vähän käyntejä. Vaikkakin jo kolmas raskaus, niin silti! Tuuhan kertomaan kuulumisia polilta :)

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti kaikki on hyvin! Tsemppiä<3

  VastaaPoista