perjantai 3. toukokuuta 2013

20 asiaa, joita tuore äiti kaipaa


1. Kunnon yöunia
Tämä on lähes jokaisen tuoreen äidin ykköstoive. Saadapa kunnolliset, pitkät, keskeyttämättömät yöunet. Vaipuisi syvään uneen ja heräisi, kun siltä tuntuu. Aah.
2. Vaahtokylpyä
Kylpyyn! Kuinka ihanaa sinne olisikaan sukeltaa nautiskelemaan, veden lämpimään ja hellään hyväilyyn, rentouttamaan vauvan kantamisesta kolottavia lihaksia.
3. Vanhoja lempifarkkuja
Kun on raskausajan hiihdellyt ties missä kolitseissa, leggingseissä ja kaikenmaailman joustovyötäröllisissä mukavuusvaatteissa, kaipaa jo kipeästi pykälää napakampaa pukinetta muualta kuin äitiysmallistosta. Ne ihanat, vanhat farkut ajalta ennen raskautta, oijoi! Jos ne vain mahtuisivat päälle.
4. Lehdenlukuaikaa
Kuulostaa vaatimattomalta toiveelta, mutta äidille täysin keskeyttämätön lehden luku voi olla melkoinen elämys. Saattaa jopa herätellä jotain aivotoimintaa.
5. Treffejä
Puolison kanssa ravintolaan syömään, rauhassa. Tai vaikka elokuviin. Ja jos tämän parisuhdeajan saisi vielä säännöllisenä, eikä vain kerran vuoteen tapahtuvana ihmeenä.
6. Siivoojaa
Pukluharsoja, niskakakkabodyja, sosesotkuja, lelukaaosta, villakoiria ja tiskivuori. Voisiko joku tulla ja pelastaa tältä ikuiselta kotityöleiriltä?
7. Aamiaista sänkyyn
Aamiaista sänkyyn, kyllä kelpaisi! Vielä kun sen saisi nautiskella rauhassa niin, ettei kukaan tuuppaisi tarjotinta kumoon tai vaatisi maistiaisia joka palasta.
8. Pitkää suihkua
Pitkä, kuuma, nautinnollinen suihku lukitussa kylpyhuoneessa. Joka ilta. Kiitos.
9. Lasillista viiniä
Erityisesti se ensimmäinen lasillinen raskauden ja synnytyksen jälkeen on jo ajatuksenakin hekumallinen.
10. Shoppailua
Lapsetonta shoppailua ilman keskeytyksiä, kyllä kiitos! Vielä kun malttaisi ostaa joskus jotain itsellekin 
11. Yksinoloa
Olisipa jännittävää olla joskus yksin kotona. Mitähän sitä tekisi?
12. Päivää kylpylässä
Päivä, jolloin keskityttäisiin vain minun hemmottelemiseeni. Kuulostaa erittäin ansaitulta.
13. Oman äidin apua
Kukahan voisi auttaa…no tietenkin äiti! Usein oman äidin apu voi olla tyttärelle se paras ja korvaamattomin.
14. Seksikkäitä alusvaatteita
Ensin on puolijoukkueteltan kokoiset äitiysalkkarit. Seuraavaksi sairaalan verkkopikkarit megasiteellä. Ja sitten imetysliivit ja maitotahraiset liivinsuojukset. Onko ihmekään, jos kaipaisi vaihteeksi vähän pitsiä ja stringiä?
15. Vessarauhaa
Jospa joskus pääsisi vessaan ihan rauhassa. Niin, ettei kukaan itkisi, vaatisi viihdytystä, seuraisi perässä, rämppäisi valoja tai tekisi tihutöitä samanaikaisesti.
16. Lastenhoitajaa
Jonkun muun vuoro nyt syöttää, röyhtäyttää, vaipattaa, pukea, riisua, viihdyttää ja nukuttaa. Eihän se nyt niin voi mennä että minä teen tämän kaiken aina, eihän?
17. Aikuispuhetta
Välillä olisi aikamoisen virkistävää jutustella jostain aivan muusta kuin kakasta, puklusta, imetyksestä, soseista tai ryömimisestä.
18. Hiljaisuutta
Olisipa päivä, jolloin kukaan ei sanoisi yhtikäs mitään. Eikä itkisi. Tai kiukuttelisi. Miltähän hiljaisuus kuulostaa?
19. Harrastuksia
Jumppa? Kuoro? Maalauskurssi? Omaa aikaa, omia kiinnostuksen kohteita. Mistä olinkaan kiinnostunut?
20. Viikon lomaa
Loma. L-O-M-A. Tiedäthän, se nelikirjaiminen, ehkäpä suomen kielen kaunein sana (äidin jälkeen tietysti), jota lapsettomat kaverit hehkuttavat aina silloin tällöin Facebookissa. Milloin minulla on sellainen?

2 kommenttia:

 1. Allekirjoitan näistä melkeinpä kaikki. Silmiin pisti etenkin tuo kohta 18. hiljaisuus. Vaikka mulla ei edes mitkään kovin itkeväiset vauvat ole ollu (kokonaisia yöunia molemmilla 2-4 kk ikäisenä jne) niin hukkasin musiikin mun elämästä pitkäksi aikaa, koska ei vaan jaksanu kuunnella mitään, koska oli päivän kuunnellu jotain kiekumista. Illalla kun tuli hiljaista, haluu vaan kuunnella sitä hiljaisuutta :) Nyt alkaa jo vähän helpottaa ja "löysin" musiikin uudestaan.
  Kiva tää sun blogi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti sitä hiljaisuutta kaipaa yks jos toinenkin , varsinkin jos vauva on kovinkin itkeväinen ja huomion hakuinen ! Toivon syvästi että meiän beibi ei turhasta ääntelis :p luulenpa että ei sitä itelläkää tuu sit kuunneltuu samallailla musiikkia ku nyt ...
   Kiitos :)

   Poista