keskiviikko 8. toukokuuta 2013

PoKsS !


Kolme päivää koulua takana ja huomenna on helatorstai ja perjantai on vapaata koulusta ! Tulee pitkä viikonloppu, mutta ei se haittaa :) Huomenna ois tarkotus vaan olla ja hengailla rakkaan kanssa, josko pääsis vaikka pelaamaan minigolffia. Perjantaina ois sitten tiedossa asunnon näyttö, eli mennään katsomaan sitä asuntoa, jota meille tarjottiin ! Luultavasti siitä kämpästä sitten enemmän silloin. Perjantaina voisin myös aloittaa opinnäyte työn tekemisen, kun se pitää olla valmiina 28 tätä kuuta... Lauantaina olisi tiedossa äitin muutto, menen sinne mukaan vaan hengailemaan, kun en mitään voi kantaa.. Onneks mulla on vahva mies joka auttaa äitiä hädässä, ja Kride saa myös kuorma-auton lainaksi töistä, ettei äitin tarvitse vuokrata mistään. 

Eilen käytiin neuvolassa ja kaikki oli niinkuin pitikin. Vauva on liikuskellut joka päivä ihan hulluna ! Tahtoo vissiin ulostautua jo. Muutaman viikon jos jaksais, niin sitten on täysin tervetullut maailmaan <3 En jaksa odottaa, eikä kyllä jaksa Kridekään. Nykyään on kiva, kun tuntee miten päin vauva tuolla masussa on ja tuntee mikä on mikäkin. Nyt on ollut jo pari kuukautta niin, että vauva on pää alaspäin lähtökuopissa tulossa ulos. Selkä vasemmalla puolella, peppu hinaa navan kohalla ja ylempänäkin ja jalat heiluvat oikealla puolella ylös ja alas. Olen huomannut, että autoa ajaessa beibi rupeaa joka kerta jammailemaan ja riehumaan kun mikäkin ! Jos poliisit pysäyttäis, niin menisköhän hurjastelu ja ihmeellisesti ajaminen läpi, jos sanoisin, että "sori,mutta vauva sai riehumis kohtauksen" :D Ei ehkä... Kohta pitää jättää toi autolla ajaminen ihan jollekki muulle, kun rupeaa olla se ajaminen niin tuskasta ja ahistavaa ! Nyt on painoa tullut koko raskauden aikana yhteensä 13 kg. Neuvola täti selitti tämän painon nousun niin, että kun olen normaalisti ennen raskautta ollut laiha ja olen pitkä, niin painoa kertyy silloin enemmän. Sanoi siis, että painon nousuni on ollut hyvää ja normaalia :) SF mitankin hän selitti niin, että kun olen pitkä ja laiha, niin sf mitta on pienempi, kuin jos olisin lyhyt ja vähän pullea. Eli ei siis mitään huolta tuosta sf mitasta, kun vähän aikaa sitten olin hieman huolissani kun se menee siellä alakäyrällä ja alakäyrän alla. Mutta masu hyvin kaikki hyvin ! :)

neuvolassa tällä kertaa: 

Raskausviikko: 33+6 (31+5)
Paino: 70 kg (69,5)
Verenpaine: 120/71 (132/73)
Kohdunpohjan korkeus SF: 28,5 cm (28)
Sydämen syke: 144 (148)
Liikkeet: ++ (++)

35. Raskausviikko ! 

Sikiön paino: n.2300 g 
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): n.30 cm 
Koko pituus: n.41 cm

SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 32 viikkoa vanha. Se ei enää kellu lapsivedessä vaan lepäilee kohdussa. Silmät avautuvat kun sikiö on hereillä ja sulkeutuvat kun se nukkuu.
Vauvan silmien väri on tavallisesti sininen, riippumatta siitä, mikä tulee olemaan niiden lopullinen väri, koska silmien pigmentointi ei ole vielä valmis. Silmien värin kehittyminen vaatii, että silmä altistuu valolle. Vasta kun lapsi lähestyy toista ikävuottaan, on silmien väri yleensä kehittynyt lopulliseksi.
Sormien kynnet ovat nyt niin pitkät, että sikiö voi raapia itseään. 

NAINEN
35. raskausviikko
Kehosi voi tuntua ajoittain todella painavalta. Jotkut tuntevat olonsa epämukaviksi oudolta tuntuvan ja normaalista poikkeavan vartalonsa kanssa. Toiset taas ovat sen kanssa heti sinut ja tuovat vatsansa näytille tiukoissa vaatteissa ja taputtelevat massuaan ylpeydestä säteillen. Kumpaan ryhmään sinä kuulut?
Olet ehkä huomannut, että rinnoistasi tulee hiukan nestettä. Hormonit saavat rintasi paisumaan ja täyttymään maidolla. Tätä ensimmäistä, väriltään kellertävää maitoa kutsutaan kolostrumiksi. Eikö ole hienoa, että kehosi osoittaa sinulle, että se on valmiina tositoimiin? Elimistösi valmistautuu uusiin tehtäviin. Äidinmaitosi on erikoisvalmistetta vatsassasi olevalle vauvalle.  
Mutta tiesitkö, että samat hormonit, jotka vaikuttavat rintoihisi, vaikuttavat myös sikiön rintarauhasiin, jotka myös paisuvat. Joskus vastasyntyneen tyttölapsen rinnoista voi jopa tulla hiukan nestettä.
Kohdunpohjan korkeus häpyluusta (sf-mitta) on n. 31 cm.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti