torstai 16. toukokuuta 2013

POKS


Tänään enään alle viisi viikkoa laskettuun !! 35+1 ;) Tää mamma on niin kypsä tähän koko raskauteen, mahaan, kipuihin ja oloihin ! Tiedoksi sinne masuunkin, että tervetuloa vain maailmaan, pääsisi äiti näistä kivuista ja tukalasta olosta eroon, kiitos :) Ja tietty Altsu, oot todella odotettu, joka suunnasta, että pelkällä rakkaudella vain hoputan <3 
Vauva on siis niin alhaalla kun olla ja voi, että ei tämä olo ole mikään paras mahdollinen. Kävely ja pelkän jalan liikuttaminen sattuu, jonnekkin tonne sisälle alas (todella vaikea selittää, mahdotonta). 
Mulle riittää se, että kävelen autolle ja kouluun. Mitään ylimäärästä en kiitos kävele. 
Käytiin viime viikonloppuna katsomassa meidän uutta kämppää. Se oli aivan ihana ! Siellä on siis 70 neliötä, kaksi makuuhuonetta, iso olohuone ja hieno keittiö ! Keittiössä on jopa uusi hella ja hienot kaakelit. Astianpesukonekkin mahtuu sinne sitten, pitää vain toivoa että saatais joskus sellanen. Maanantaina tehtiin sitten kämpästä vuokrasoppari, päästäisiin jo muuttamaan tämän kuun lopussa, mutta se ei oikein onnistu, kun pitäisi sitten maksaa siitä uudesta kämpästä koko kuun vuokra ja tästä vanhasta pitää vielä maksaa puolen kuun vuokra. Eli muutamme mitä luultavammin 14.6 ja laskettu aika 19.6 :) Meinaa tulla kiirus !
Sitä ennen tapahtuu jotakin jännää, mutta sen saatte tietää sitten kesäkuun alussa ;) ps. ne jotka asiasta tietää niin HYS !!
Vielä on koulua tämä viikko plus kaks seuraavaa... alkaa tulemaan kokeita ja kaiken maailman tehtäviä..minä eikä pää pysytä mukana mitä on tekemättä ja mitä on tulossa. Opinnäytetyön sain alotettua, mutta sitäkin olen tehnyt sen puoli sivua.. juu u, ahkera opiskelija kun olen. :) Mä olen niin kypsä tohon kouluunkin... on joo todellakin niin laaja kokonaisuus, ettei mun opiskeluja voi helpottaa nyt loppu ajaks ollenkaan. Mä en vaan millään jaksa / pysty kivuiltani menemään sinne koulun penkille... joo no, enään vähän päälle kaksi viikkoa, pakko vaan jaksaa... huomenna alkais vielä kaiken lisäks mammaloma, hyvää lomaa vaan... koulunpenkille :D

36. Raskausviikko

Sikiön paino: n.2500 g 
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): n.31 cm 
Koko pituus: n.42,5 cm
SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 33 viikkoa vanha. Jos voisit laittaa sormesi sikiön kämmenelle, pieni käsi puristuisi nyrkkiin. Varpaankynnet ylettävät varpaanpäihin.
Napanuora on noin puoli metriä pitkä ja ympärysmitaltaan sentistä kahteen senttiin. Sen sisäinen paine ja koostumus estävät sitä menemästä solmuun ja vaikka näin tapahtuisi, se aukeaa yleensä itsestään. Sikiö käyttää napanuoraa leluna ja puristelee sitä, mutta ei jaksa puristaa sitä niin lujaa että se vahingoittuisi.
Viimeisinä raskausviikkoina sikiö lihoo eniten, jopa yli 200 g viikossa!

NAINEN
36. raskausviikko
Pieni lapsi on jo vahvasti läsnä hyvin kehittyneine aisteineen. Erityisesti kuulon kautta sikiö aistii uutta tulevaa maailmaansa. Kaikissa kulttuureissa otetaan sikiön havainnointikyky vakavasti. Vielä ei ole liian myöhäistä alkaa harjoitella kehtolaulua. Lapsi tulee todennäköisesti tunnistamaan sekä äänesi että laulun syntymän jälkeen. Tiedät itse parhaiten, kuinka saat lapsesi tuntemaan itsensä rakastetuksi!
Kannattaa panostaa sinun ja syntymättömän lapsesi hyviin, yhteisiin kokemuksiin. Tämä on oikea aika tarinoiden lukemiselle, hyville elokuville, lauluille ja musiikille. Nämä viimeiset viikot ovat sinulle tärkeitä. Sinun tulee ladata akkujasi eikä kuluttaa voimavarojasi.
Äitiysloma on jo ovella ja sinun tulisi varata runsaasti aikaa lepäilyyn. Kerro kumppanillesi, että kaikki sinuun kohdistuva hemmottelu koituu myös lapsen eduksi.
Kohdunpohjan korkeus häpyluusta (sf-mitta) on n. 32 cm.Uusi yökkäri <3
masu vähän vinossa :p

beibi teki puikula kummun !

babygirlin kanssa ottamassa partsilla aurinkoa :)


Nyt ei dementia mamma enään muista mitä piti kirjoittaa joten jätän tähän :)

AURINKOISTA LOPPU VIIKKOA KAIKILLE :)

2 kommenttia: