perjantai 3. toukokuuta 2013

I´m happy !! :)


Nyt on koko työharjoittelu ohi !! Viisi viikkoa jaksoin ja nyt odotus palkittiin ! 

Eilen oli arviointi keskustelu opettajan ja ohjaajan kanssa ja arvosanaksi sain hyvä kakkosen (kolmonen siis paras). Olen todella tyytyväinen ja ylpeä itsestäni, että jaksoin tämän loppuun, kun olin jo vähällä luovuttaa ! Vähän on haikea fiilis, kun en enää maanantaina menekkään harjoittelu paikkaan...vaan istuskelemaan tylsään kouluun... 
Tänään oli siis vika harjoittelu päivä ja sen kunniaksi mulle järjestettiin jäähyväis kahvittelut ja pullaa ! Sain jopa hienon puheen ja kortin tietysti :) 


Nyt oon taas yhtä harjoittelua lähempänä valmistumista ! Vielä pitäisi jaksaa tämä toukokuu ennen kun pääsen lomailemaan...Laskettu aikakin vain lähenee kovaa vauhtia !! Masu kasvaa kasvamistaan ja beibi sen mukana :) Vauva on ollut lähtökuopissaan oikeassa asennossa jo muutamia viikkoja, joten en usko, että se enään siitä vaihtaa asentoa. Liikkeet on tuntunut joka päivä, vauvalla ei ole enään niin paljon tilaa liikkua, joten liikkeet on pienempiä, mutta näkyvämpiä :) Ahdasta kyllä tuntuu olevan, kun mun kylkiluihin pitää punkea ja muutenkin Altsu yrittää ihan tosissaan tunkeutua ulos masun läpi !! :D 
Jotenkin tuntuu, että jaksan päivät paremmin nyt sen sairasloman jälkeen, kun otin sen ajatettelu tyylin, että päivä kerrallaan vaan. Sillä pääsee pitkälle, kun ei ajattele ja elä kuin päivä kerrallaan. Koulua on tän kuun loppuun asti, mutta päivissä sitä on vain 18, kun viikonloput ottaa pois. Kyllä mä näytän kaikille, että mä pystyn siihen !!

34. raskausviikko, PoKsS !

Sikiön paino: n.2100 g 
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): n.29 cm 
Koko pituus: n.39 cm

SIKIÖ

Tämän viikon alussa sikiö on 31 viikkoa vanha. Sillä on nyt vähemmän tilaa kohdussa, eikä se pysty liikkumaan yhtä vapaasti kuin aikaisemmin. Kukaan ei tiedä, mitä sikiö ajattelee tai mistä se näkee unta. Mutta nyt sikiö kokee unen REM-vaiheen (Rapid Eye Movement), jonka yleisesti katsotaan olevan edellytys unien näkemiselle. Sikiön pupillit alkavat reagoida valoon.

NAINEN

34. raskausviikko
Ajattele: sinä kannat sisälläsi tulevaisuutta! Odottavan äidin näkeminen koskettaa useimpia meistä, melkeinpä iästä huolimatta. Pyöreässä äidin vatsassa on jotain lähestulkoon maagista. Se vetää meitä puoleensa. Onhan se symboli tulevaisuuden toivosta ja mahdollisuuksista. Tai kenties se vain yksinkertaisesti vetoaa lajillemme ominaiseen lisääntymisviettiin.
Nyt huomaat myös, että sana synnytys, joka ehkä on ollut sinulle hiukan vieras – ja jonka olet saattanut tietoisesti tai tiedostamatta työntää pois mielestäsi – pyörii mielessäsi jatkuvasti. Se saattaa tulla mieleesi minä vuorokauden aikana hyvänsä. Myös yöllä, kun et saa unta. Miten synnytys sujuu? Ehditkö varmasti valmistautua? Miten ihmeessä selviät koko ruljanssista?
Monien yöuni muuttuu tässä vaiheessa levottomaksi. Mikään asento ei pitemmän päälle tunnu hyvältä. Lapsi liikkuu ja painaa virtsarakkoa. Pian vatsasta tulee niin iso, että on vaikea löytää hyvää nukkumisasentoa. Monet nukkuvat paremmin, kun sängyssä on monta tyynyä, yksi polvien välissä, ja raskauden edetessä yksi myös vatsan alla.
Fysiologisesti katsottuna ihanteellisin nukkumisasento on vasemmalla kyljellä, tarvittaessa tyyny vatsan alla. Se on paras asento verenkierrolle ja munuaisten toiminnalle. Myös rakkoon kohdistuva paine on tässä asennossa vähäisin.
Viimeistään nyt on aika totutella uudenlaiseen unirytmiin. Pitkät ja katkeamattomat yöunet ovat vaihtuneet lyhyisiin torkahtelujaksoihin. Hyvää valmennnusta synnytyksen jälkeiseen aikaan…
 Kridenkin kanssa menee nyt paremmin, kun se on toivottavasti ymmärtänyt, miksi mulla nää mielialat vaihtelee koko ajan... Nää hormoonit ei oo kyllä yhtään kivoja, mutta minkäs näille voit :D On tässä kyllä itsessäkin kestämistä, ei huh huh. Viime viikonloppuna oltiin Kriden kanssa oittaalla kävelemässä ja syötiin jätskiä, oikein laatu aikaa :) Rakastan mun miestä <3 Tänään nukuttiin pikku päikkärit ja illalla tiedossa pitsaa ja lätkää ! 

Sain rakkaalta eilen ruusun <3 

Beibin vaatteita <3

Isyyspakkauksen juttuja :)

Lisää vauvan vaatteita :)

Vauvan sänky valmiina odottamassa :)

Kriden Suomi paita ;)


Tänään tuli iloisia uutisia ! Meille on varattu stadilta kämppä ! Tosta tien toiselta puolelta, eli ei olisi edes pitkä muutto matka. 
69,5 neliöinen kolmio, kaksi normaalia parveketta, saataisiin vauvalle oma huone, siellä on paljon kaappi tilaa verrattuna meidän nykyiseen. Vuokra 712 e !! Meidän nykyinen on 46 neliöinen kaksio ja vuokra 715 e ! Joten todellakin otetaan tuo kämppä ! Keskiviikkoon mennessä on täytynyt lähettää kaikki liitteet mitä he haluavat ja sen jälkeen sitten päästään sopimaan näyttö aika ja katsomaan sitä :) Oon niin täpinöissäni ettei mitään rajaa ! 


HYVÄÄ VIIKONLOPPUA KAIKILLE ! <3
ps. suomi suomi suomi !! ;)
2 kommenttia:

  1. Oih, ihana toi teidän vauvan sänky! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiiitos, itekkin tykkään siitä niiiiiin paljon :)

      Poista