keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Sairaslomaa

Aamu oli jotain ihan kauheeta.. kävin halailemassa pönttöä ja tais lentää jotain muutakin pari kertaa sinne pönttöön.. Ajattelin, että olisin mennyt harjoitteluun ja katsonut miten jaksan. Mutta Kride sai mun päähän järkeä ja jäin himaan. On tää olo kyllä jotain ihan hirveetä... miten mä kestän vielä pari kuukautta ?!!?! 
Soitin harjoittelu paikan ohjaajalleni ja onneksi hän ymmärsi ja sanoi, että toivottavasti vointini paranee :)
Samoin sanoi ohjaava opettajanikin :) 

Aamulla kahdeksan aikaan lähdin sitten pitäjänmäen terveysasemalle hakemaan saikkua. Siinä ajanvaraus tiskillä se nainen ymmärsi heti tilanteeni ja yritti saada jollekkin lääkärille ajan. Menin sitten odottamaan lääkärin oven taakse vuoroani, ei onneksi tarvinnut kauaa odottaa. 
Siinä sitten selitin tilanteeni tälle lääkärille, joka ei millään meinannut tajuta minkälainen vointi minulla on ! Lopulta hän sai kirjoitettua saikku lapun perjantaiksi asti, mutta samalla sanoi että "kyllä minä nyt annan liian kevyin perustein saikkua" "oletko sinä sairas, et?" "jos ei ole sairas, ei voi antaa saikkua, ymmärräthän?!" Siinä sitten itku kurkussa yritin selittää, että kun en kerta kaikkiaan jaksa mitään, olen niin loppu ettei mitään rajaa ! "no tämän kerran, mutta ymmärräthän että sairaslomaa annetaan vain sairaille?" 
REALLY ?! Olihan tämä lääkäri itsekkin sairaana töissä, minun olisi pitänyt ottaa hänestä mallia, eikä ajatella omaa ja vauvan hyvinvointia, yep, näinpä. Enköhän minä itse tiedä milloin jaksan ja milloin olen oikeasti niin loppu etten vain jaksa.  Tollaset lääkärit sais heittää ..jonnekki kauas !! 

Kävin ostamassa suklaata ja nyt aion syödä koko levyn ja rötvätä sohvalla koko päivän !

Onneksi tossa lääkäri käynnissä sentään oli jotai hyvääkin, hän tarkasti etten ole lähtenyt aukeamaan. Paikat oli hyvin kiinni ja kiinteä, huomasi vain, että vauva on todella alhaalla lantiossani, kohta varmaan pää putkahtaa ulos :p 

Verenpaine: 124/77
Kohdunpohjankorkeus SF: 26 cm
Sydämensyke: 135
Liikkeet: ++ 

Tänään myös poksuu 32. raskausviikko !!


SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 29 viikkoa vanha. Se harjoittelee uutterasti nielemistä, ja pissaa puolisen litraa joka päivä. Kuulostaa vähemmän hygieeniseltä, mutta lapsivesi uusiutuu joka kolmas tunti. Kun sikiö nielee lapsivettä, suolisto täyttyy sikiön ensimmäisellä ulosteella, mekoniumilla, jota kutsutaan myös lapsenpihkaksi. Useimmilla ensimmäinen uloste tulee muutaman tunnin kuluttua syntymästä.
Sikiö reagoi, jos voimakas valo paistaa ohuemmaksi käyvän kohdunseinämän läpi. Joskus sikiö voi kurkottautua valonlähdettä kohti ja yrittää seurata sitä silmillään.
Sikiöllä on nyt usein hikka. Voit tuntea sen pienet, rytmiset liikkeet. Hikka ei ole sikiölle suurikaan vaiva, vaan auttaa keuhkoja valmistautumaan hengitykseen. Kun sikiö nikottelee, pallea puristuu kasaan ja keuhkotilavuus kasvaa. Sikiön hikkaamista seuraavat usein sen hengitysharjoitukset.

Sikiön paino: n.1750 g 
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): n.27,5 cm 
Koko pituus: n.37 cm


NAINEN
Tarvitset juuri nyt ehkä ylimääräistä hemmottelua. Mutta kuinka sinä saat sitä? Jos et sitä kerro, tuskin kukaan muu kuin ajatustenlukija voi sitä arvata. Kerro siis kumppanillesi, mitä toivot tai tarvitset. Hän haluaa aivan varmasti hoivata ja helliä sinua kaikin keinoin.
Tässä vaiheessa monet tuntevat ennakoivia supistuksia, kun kohtu harjoittelee synnytystä varten. Ehkä voit toisinaan jopa nähdä, kuinka vatsalihaksesi jännittyvät? Ennakoivat supistukset eroavat oikeista siinä, että ne ovat lähes kivuttomia, epäsäännöllisiä ja saattavat kadota, kun vaihdat asentoa tai liikut. Oikeat supistukset sen sijaan eivät katoa minnekään, vaan niiden voimakkuus kasvaa tasaisesti.32. raskausviikko


Toivottavasti teillä muilla on parempi päivä ! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti