perjantai 10. lokakuuta 2014

Äidin sairaalakassi

Nyt olen melkein kokonaan pakannut oman sairaalakassin valmiiksi. Täytyin oikein todenteolla miettiä mitä sitä pakkaisi mukaan, ettei tule liikaa tavaraa niinkuin viimeksi. Muistan vieläkin kuin eilisen, kun oltiin kätilöopistolla meidän perhehuoneessa ja se näky..Miten kaksi ihmistä saa yhden pienen huoneen niin sotkuiseksi kaikista tavaroista. Nyt yritän, etten ota ylimääräisiä tavaroita mukaan, että sellaiselta sotkulta säästyttäisiin. Näiden tavaroiden lisäksi aion pyytää Krideä tuomaan minulle läppärin sairaalaan jos ja kun haluan kirjoittaa blogiini synnytyskertomuksen. Ja ehkä siitä läppäristä voisi olla muutakin iloa, siellä saattaa aika mennä aika hitaasti. Tällä kertaa joudun siis yksin olemaan sen pari/muutaman päivän vauvan kanssa sairaalassa. Kride on sillä aikaa Alexsandran kanssa kotona. Jännittää jo ihan kamalasti miten he selviävät muutaman päivän ilman minua. Tai että miten minä selviän ne päivät ilman pientä prinsessaani ! En muista milloin olisin viimeksi ollut edes yhtä yötä erossa pienestä. Wäää... Mutta täytyyhän sairaalassa olosta hakea jotain hyvääkin. Onhan siinä se hyvä puoli, että pääsen ihan itsekseni tutustumaan pienen pieneen poikaani. Saan siellä valmiiksi tehtyä ruokaa. Minun ei tarvitse kuin maata siellä. Onhan se nyt luxusta verrattuna tähän kotona olemiseen. Mutta kyllä minä sanon, että odotan jo nyt niitä ensimmäisiä päiviä kotona, kun meitä on neljä ! Voitteko kuvitella ? Vielä vähän aikaa sitten, meitä oli vain minä ja mieheni. Kohta meillä on jo kaksi pientä lasta <3 

Sairaalaan otan mukaan muunmuassa kuulokkeet musiikin kuuntelua varten. Jos aika käy pitkäksi tai jos vauva on vaikka huutavaa sorttia ? Viimeksi en käyttänyt kuulokkeita, mutta ehkä tällä kertaa niille tulee käyttöä kun olen yksin. 


Vartalorasvaa, naamarasvaa, shampoota, hoitoainetta ja vartalonpesuainetta. Kaikki pienissä purkeissa, että vie mahdollisimman vähän tilaa. 


Särkylääkettä, vaikkakin luulen että sairaalasta saa kyllä särkylääkettä kun vaan kysyy. Muutama side varmuuden vuoksi, niitäkin löytyy sairaalasta (sellaisia jättiläissiteitä). Synnytyksen jälkeen alkaa tulemaan siis jälkivuotoa ja nainen saattaa vuotaa vaikka montakin kuukautta synnytyksen jälkeen. Sitten pari naamanpyyhkimis lappua jos alkuun en jaksa pestä naamaa ? 


Villasukat lämmittämään kylmiä jalkojani <3 Rintaliivit jotka saan edestä auki (helpottaa imettämistä), imetysliivejä en ole hankkinut. Muutamat pikkupöksyt stringien sijasta, noihin on helpompi laittaa side ja varmasti mukavammat synnytyksen jälkeen. Sukkia.


Hammastahnaa, kynsisakset, sheiveri kaiken varalta ja lähtöpäiväksi ruiskaus hajuvettä. Näiden lisäksi tulee vielä kännykkälaturi, hiusharja ja hammasharja jotka toivon mukaan muistan ottaa lähtiessäni mukaan. 


Sairaalaan mukavammat vaatteet päälle. En todellakaan aio oleskella sairaalassa sitä muutamaa päivää mikään sairaalakaapu päällä, joten omat mukavat vaatteet <3 Kahdet lökärit ja kaksi toppia. On sitten mistä valita. 


Kotiutumisvaatteet. Pinkit legginssit ja ihana ginatricotin paita. Odotan jo että pääsen käyttämään kaikkia ihania vaatteitani. Luulen, että palaudun tästäkin raskaudesta yhtä nopeasti kuin edellisestäkin. Ensimmäisestä raskaudesta melkein kaikki kilot jäivät kättärille, toivottavasti tästäkin. 


Luulisi näillä vaate määrillä ja tavaroilla pärjäävän muutaman päivän ? Mielenkiinnosta kyselen että mitä teillä oli mukana kun lähditte synnyttämään ? Puuttuuko tästä vielä jotain oleellista ? Vauvan vaatteet ja tavarat pakkaan vielä erikseen hoitolaukkuun.


Suski

4 kommenttia:

 1. Mä en olisi varmaan tarvinnut lähes mitään mitä mulla oli mukana, kännykkää ja sukkia lukuunottamatta :D Tai no shampoota käytin kerran. Muu oli turhaa mulla mukana :D

  http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jokainen omalla tavallaan :) mulle on tärkeetä että on kotoista ja mukavaa :)

   Poista
 2. Hyh..sairaalan vaatteet..:D viimeksi kun olin sairaalassa hoitaja kaivoi kaikkein pienimmät housut mitä löytyi ja nekin tippui päältä..samoin sukat on ihan liruja.... vaikken ole synnyttänytkään niin voin vaan kuvitella kuinka paljon kivempi olla vauvan syntymän jälkeen omat vaatteet päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo hyi ! Mä hengasin ekan päivän sairaalassa ne niiden vaatteet päällä kunnes tajusin että voin laittaa omatkin :D Oli paljon mukavempi olla ! :)

   Poista