tiistai 4. kesäkuuta 2013

TJ 15Pitkän hiljais elon jälkeen i´m back ! Tänään viikkoja 37+6, viimeisiä viedään.
Voi tätä kuumuutta ja tuskaa, ei sovi tälläset helteet viimesillään raskaana oleville :D Hikoilen oikeesti kun pieni sika ! HYI ! Kivut on vaan pahentuneet ja tuntuu, että haaroissa ois kunnon keilapallo, eli kävelen siis kuin ankka! Tämä kuumuus saa myös aikaan ihanaa turvotusta koko kehossa, ei kivan näköstä, eikä kyllä tuntustakaan. Loppu metreillä on tullut aivan järkyttävää närästystä. Viime yönä heräsin kauheeseen poltteluun, tuntui, kuin ruokatorvi olisi ollut tulessa ! Siinä sitten muutaman tunnin pyöriskelyn jälkeen sain uudestaan unta, onneksi! Muuten olisin tässä vaiheessa päivää jo aivan kuollut! Väsymyskään ei ole kuintenkaan minnekkään hävinnyt, yritän vain päivä kerrallaan eteen päin :)


Kävin myös tutustumassa kätilöopistolla. Siellä kerrottiin tärkeitä tietoja synnytykseen lähdöstä ja synnytyksen kulusta. Myös tuleville iseille kerrottiin asioita joita heidän pitäisi tietää. Mutta luulempa, että siinä tosipaikan tullen, kukaan ei enää muista mitään, mitä siellä kerrottiin :D 

Ainiin! Nyt olen KESÄLOMALLA! Viime viikon torstaina oli viimeinen koulupäivä ennen lomaa! Kaikki kokeet ja opinnäytetyöt ja tehtävät ja kaikki tehtynä ajallaan valmiiksi ! Mä olen niin ylpeä itsestäni kuin olla ja voi, mä onnistuin siinä ! Vaikka kuinka välillä tuntui siltä, että ähh, mä luovutan, mutta enpäs vaan luovuttanut ja jaksoin kunnialla loppuun saakka. Enhän mä tästä mitään kunnia merkkiä saa, mutta voin kyllä olla itsestäni ylpeä ja toivon, että muutkin ovat, edes hieman :) Ja tosiaan, kaikki kurssit läpäisty, ei mitään rästejä eikä hylättyjä kursseja :)

Ja eilen siis oli se "salainen" päivä. 3.6.2013 minusta tuli VAIMO ! Tätä rakkauden ja onnen tunnetta ei voi sanoin kuvailla! <3 Mä olen maailman onnellisin nainen maan päällä! Sain maailman ihanimman miehen ikiomaksi ja tästä lähtien kuljemme rakkaan aviomieheni kanssa yhdessä koko yhteisen ihanan elämämme <3
Tämän miehen kanssa olen ikuisesti yhdessä ja rakastan häntä ja tulen rakastamaan nyt ja aina <3
Vihkiminen pidettiin maistraatissa, nopea ja just sopiva meille :) Sen jälkeen mentiin porukalla Kriden vanhempien luokse juhlimaan, kiitos kaikille <3  

 On vain kaksi ihmistä ja heidän rohkeutensa jättää taakseen yksi elämä ja löytää toinen - 
luottaen toisiinsa ja osoittaen todellista 
kärsivällisyyttä ja suvaitsevaisuutta, 
antaen toisilleen voimaa ja rakkautta 
valmiina kohtaamaan mitkä tahansa vastoinkäymiset, joita tulevat vuodet saattavat tuoda.

Mun ikioma rakas Aviomieheni <3
Nyt vähän myöhässä tämä viikko katsaus, mutta tosiaan ollaan nyt 38. raskausviikolla menossa :)
Viime viikolla oli neuvolalääkärikin, jossa tsekattiin tilanne. Kohdunkaula oli lyhentynyt ja pehmentynyt ja vauva kiinnittynyt alas! Sf mitassa mennään omalla alakäyrällä, ei sieltä luulis ainakaan mitään jätti vauvaa tulevan :D Muutenkin kaikki hyvin. Verenpaine vain hieman koholla... mutta sitä seuraillaan. Huomenna taas neuvola käynti.

Neuvolakortti merkintöjä:

Raskausviikko: 36+6 (35+6)
Paino: 70,5kg (70,7kg) 
Verenpaine: 141/78 (123/75)
Kohdunpohjan korkeus SF: 30cm (30 cm) 
Sydämen syke: 135 (148)
Liikkeet: ++ (++)

38. raskausviikko


    Sikiön paino: n.2950 g 
    Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): n.33 cm 
    Koko pituus: n.46 cm

    SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 35 viikkoa vanha. Nyt sen kehityksessä tapahtuu lähinnä vain hienosäätöä. Sikiö jatkaa pulskistumistaan ja on pian valmis syntymään. Lasta ei enää pidetä ennenaikaisena, jos se syntyy tämän viikon alun jälkeen.
Viimeiset viikot sikiö kasvaa hitaammin, pojat hieman nopeammin kuin tytöt. Kinakerros on häviämässä, mutta osa siitä jää vauvan iholle ja auttaa synnytyksessä: öljymäinen voidekerros helpottaa sikiön kulkua synnytyskanavan läpi.

NAINEN
38. raskausviikko
Käytä mahdollisuuksiasi! Olet vapaa käyttämään päivät haluamallasi tavalla. Ja sitä vapautta tarvitset. Jotkut hieman pelkäävät, että päivistä tulee pitkiä ja odotusaika alkaa tuntua entistäkin pidemmältä. Tottakai niinkin voi käydä.
Useimmat kokevat kuitenkin nämä viikot erittäin arvokkaina ja tarpeellisina. Rauha laskeutuu, ja keho saa tarvitsemaansa vaihtelua ja lepoa. Mielen voi täyttää kokonaan muilla asioilla kuin työllä. Monet odottavat äidit kertovat, että eivät oikein pysty ajattelemaan muuta kuin sitä, mikä on aivan välttämätöntä valmistautumiseen. Seuraavat viikot ovat sinun – joten tee mitä haluat! Jos olet uupunut lepää, jos kaipaat liikuntaa ja raitista ilmaa, tee pitkiä kävelyretkiä!
Näihin aikoihin useimmat naiset haluaisivat raskausajan viimeinkin päättyvän. Jotkut siksi, että heillä on vaivoja, toiset koska he haluaisivat vartalonsa palaavan entisiin mittoihinsa. Nekin, jotka muutama kuukausi sitten viihtyivät hyvin vatsansa kanssa ja toivoivat ihanan odotusajan jatkuvan vaikka ikuisuuden, alkavat yhtäkkiä toivoa, että raskaus loppuisi tähän paikkaan. Ja ne, jotka eivät ole halunneet tai uskaltaneet ajatella synnytykseen asti, muuttavat usein asenteensa tässä vaiheessa. Juttelepa vatsassasi olevan lapsesi kanssa, kun se on hereillä. Kerro vaikka ajatuksistasi synnytyksen suhteen!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti