torstai 23. toukokuuta 2013

TJ 27

Tänään on tosiaan jäljellä enää alle kuukausi laskettuun. Vauvan vointi on hyvä, ainakin riehumisiin nähden. Ilmoittaa kyllä itsestään, ettei tarvitse miettiä onkohan siellä kaikki kunnossa vai ei. Good babygirl <3
Pikkuinen punkee koko ajan vain alemmas ja alemmas ja potkii jaloillaan oikean puolen kylkiluihin. Välillä oikein kysyn masulta, että mitä siellä oikein tapahtuu ja mitä se pieni siellä oikein riehuu. :) Autoa ajaessa huomasin taas eilen, että se ei sujukkaan enään yhtä luontevasti ja helposti kuin ennen. Jalkojen liikuttaminen sattuu lantion sisälle aivan jumalattoman paljon ja aina ajaessa pikkuisen pitää ilmoittaa itsestään ja potkia ja punkea joka puolelta. On vissiin pikkasen kiire tänne ulkomaailmaan ? :)
Eilen alkoi 37. Raskausviikko, alle viikon päästä vauva on täysiaikainen ! :) Sitten olet tervetullut milloin vain, paitsi, että tässähän on vaikka mitä vielä ennen pienen tuloa. 11 päivää salaiseen juttuun, about 22 päivää meidän muuttoon,vauvan laskettu aika 27 päivän päässä, plus koulu jutut ! Kaikki stressaa minua aivan liikaa.. Sellainenkin pöyrii päässä, että kummassa kodissa silloin asumme kun vauva tulee maailmaan, tässä nykyisessä pikku kaksiossa vaiko uudessa isossa kolmiossa? 
Tänään pidin taas omaa lomaa (tai siis virallisesti olen äitiyslomalla jo!!). Oma kroppa ja pää ei vaan jaksa kaikkea tätä hössötystä samaan aikaan.. Tänään olen taas kirjottanut opinnäytetyötäni, jonka kirjoittaminen ei oikein luonnistu, ei ole inspistä ! Ajatukset pyörii ja katkeilee koko ajan, eikä pysy siinä, missä pitäisi. 
Toivon täydellä sydämellä, että opettajatkin ymmärtävät tilanteeni, ja pääsisin kursseista läpi.. Ja nyt tsekkaus vauvan kehitykseen tällä viikolla...

37. raskausviikko

  Sikiön paino: n.2700 g
  Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): n.32 cm
  Koko pituus: n.44 cm

SIKIÖ

Tämän viikon alussa sikiö on 34 viikkoa vanha. Istukka, joka kauan oli sikiötä painavampi, painaa nyt seitsemäsosan sikiön painosta. Ruoansulatusjärjestelmä ja suolisto ovat vielä suhteellisen epäkypsiä, eivätkä ole täysin kypsiä ennen kuin lapsi on kolmesta neljään vuotta vanha.
Nyt rasvakerroksen osuus on n. 15 prosenttia sikiön painosta. Iho näyttää vaaleanpunaiselta huolimatta rasvakerroksesta. Syynä on se, että verisuonet ovat niin lähellä ihon pintaa. Ihopoimuja kehittyy mm. polviin, ranteisiin ja niskaan.

NAINEN

37. raskausviikko
Jos sinulla on ruoansulatusvaivoja, kipuja kylkikaaren alla tai olet hengästynyt, selitys on tässä: Tämä on ajankohta, jona kohtu on korkeimmillaan, aivan ylhäällä rintalastan alapuolella. Lapsen ja kohdun paino painavat rintakehää ylöspäin, ja alimmat kylkiluut työntyvät ulospäin. Lohduttaudu sillä, että lapsen pää voi hetkenä minä hyvänsä painua lantioosi, jolloin pystyt hengittämään taas helpommin. Valitettavasti tämä tosin lisää painetta virtsarakkoon, ja voit joutua käymään pissalla usein – monien odottavien äitien mielestä kiusallisenkin usein.
Voi olla mukava ajatella, että pian saat taas koko vatsanseutusi omaan hallintaasi. Mutta usko tai älä: voit tulla vielä kaipaamaan sikiösi pikku potkuja!


Huomaako, että pieni on jo laskeutunut todella alas :)

2 kommenttia:

 1. Paljon onnea teille uudesta raskausviikosta! :) Teillä ei totisesti oo myöskään enää pitkä aika la.han.
  Meillä pikku prinsessa on myös JO syntymässä, kortisonipistokset saatu ja nyt vaan odotellaan. Parisen viikkoa yritetään lepo-hoidolla pitkittää synnytystä, mutta se jää nähtäväksi kuinka täällä suunnalla käy. :)
  Meillä tällä hetkellä menossa rv. 32+3, eli pieni tyttönen meille on tulossa, noin 1500g paino tällä hetkellä.
  Paljo onnea teille ja iloa loppu-odotukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei tosiaan oo enää pitkä aika laskettuun :) mitenkäs siellä voidaan? @Heidi ?

   Poista