keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Ruokaa ruokaa !

Mitä meillä nykyään syödään?

Millonkas meillä nyt aloitettiin kiinteät... oiskohan ollut just 3 kuukauden aikaan. 
Ensin aloitettiin maissilla, perunalla ja luumulla. Ihan pari lusikallista per kerta, ja sitten alettiin suurentamaan annoksia. Nykyään syödään n. pilttipurkillinen + maitoa. 


Olen itse tehnyt Alexsandran ruuat. Tähän mennessä ollaan syöty todella montaa makua. 
Aamuisin menee kaurapuuro ja siihen sekaan laitan hieman jotain marjasosetta tuomaan makua + maito. Päivä ruuaksi annan perunaa, porkkanaa, kukkakaalia jne, riippuen mitä on valmiina. Siihen sekaan kanaa tai jauhelihaa plus tietenkin maito.


Välipaloja meillä ei kauheasti syödä, Altsun rytmin takia. Tänäänkin neiti päätti herätä vasta puoli 12. Eli periaatteessa aamupala syödään päivä ruuan aikaan :D Mutta jos jostain syystä jonain päivänä herätään esimerkiksi yhdeksän aikaan, välipala syödään. Annan joko pelkkää maitoa tai sitten jotakin hedelmä sosetta / hedelmää.

Ruisleipää, karjalanpiirakkaa, banaania ja kurkkua ollaan myös maisteltu sormiruokana. 


Iltaruuaksi sitten samallailla kuin päivällä, eli jotain kasvista plus jauhelihaa tai kanaa + maito. Jauhelihan ja kanan olen vielä valmistanut niin, että keitän sitä siihen asti, että se on kypsää. Jossain vaiheessa alan sitten tekemään ihan normaalisti. Mutta olen lukenut, että näin vauvalla ruoka valmistetaan joko keittämällä tai uunissa. 

Iltapalaksi iltapuuroa ja siihen sekaan marjaa + maito. Enennen nukkumaan menoa vielä unimaito. Ja nukkumaan mennään siinä 22-23 aikaan. Olen yrittänyt saada käännettyä meidän rytmiä niin, että pieni menisi aikaisemmin nukkumaan. Mutta jos laitan sen esim yhdeksältä nukkumaan, niin neiti herää vähän ajan päästä vielä kukkumaan. 

Yöllä meillä ei siis syödä, nukutaan sen 12-14 tuntia putkeen, ilman mitään heräämisiä.


Meillä muuten on löydetty ykkös vaihde! Puhelimen avulla ensi metrit ja sitten alettiin liikkumaan omia teitä. On niin ihana nähdä miten oma pieni kasvaa ! Alexsandra on jo niin iso tyttö. Enää vähän yli viikko ja neiti on puolivuotias ! o.O Minne tämä aika oikein lentää !! Nytkin se tossa maassa kiljuu kun mikäki ! Hirveen hauskaa näyttää olevan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti