keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Neuvola kuulumisia

Eilen Alexsandralla tosiaan oli se 8kk lääkäri ja neuvola käynti. Ensinnäkin lääkäri oli myöhässä yli kymmmenen minuuttia, ei ole mikään ylläri sinäänsä. Ja siihen päälle, se käynti ei kestänyt kuin maximissaan 5 minuuttia. Eli ihan turha käynti. Lääkäri vain kysyi esimerkiksi "istuuko" "karsastaako" jnejne, ja minä vastaan "joo" "ei" jnejne. Hän ei edes kokeillut mitään testejä eikä itse katsonut, miten lapsi kehittyy. Keuhkot sentään kuunteli hätäsesti ja korvat katsoi. Mutta siitä käynnistä jäi kyllä todella tyhmä fiilis.. Onneksi seuraava kerta on vasta hamassa tulevaisuudessa.
 
Lääkäri käynnin jälkeen oli normi neuvola. Punnittiin ja katsottiin pituus ja höpöteltiin kaikkea mitä Altsu osaa, ja miten meillä on mennyt. Se on kiva, kun neuvolatätiä kiinnostaa myös vanhempien hyvinvointi ja kuulumiset. Mutta nyt siihen;
 
 
Mitä Alexsandra osaa
 
Oppi kuuden kuukauden iässä itse istumaan
Oppi kuuden kuukauden jälkeen konttaamaan
Nyt jo konttaa hirveetä vauhtia, ettei perässä meinaa pysyä
Nousi itse seisomaan tukea vasten seitsemän kuukauden iässä
Kävelee tuen kanssa/tukea vasten
Pysyy jopa minuutin seisomassa ilman tukea
Pinsetti ote tulee
Osaa ilmaista itseään, suuttuu helposti
Ymmärtää EI sanan (nauraa päälle)
.....Jotain ihan varmasti unohtui....
 
 
Neuvolakortti merkinnät
 
25.02.2014
"kasvaa hyvin. Kehittyny --------. Sydän ja keuhkot ok. Suojelureaktiot ok. --------. Ei karsasta -------- ok." Niinkuin näkyy, en saanut lääkärin kirjoituksista mitään selvää..
 
 
Paino: 8275g (7875g)
Pituus: 70,5cm (67cm)
Päänympärys: 44,5cm (43,5)
 
 
Hienosti kasvaa ja kehittyy, meidän isotyttö <3 Saatiin jopa kehuja neuvolatädiltäkin, kuinka nopeasti Altsu kehittyy, kuulemma liiankin nopeasti, hih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 2 kommenttia: