sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Raskausviikot poks !

Nyt ollaan jo yllättävän pitkällä tätä raskautta. Kohta on puolet lusittu ja puolet enään jäljellä. Tämä toinen raskaus menee todellakin paljon nopeammin kuin ensimmäinen. Nyt on koko aika jotain tekemistä Alexsandran kanssa, eikä kerkiä keskittymään raskauteen.
Alussa oli pahoinvointia, väsymystä, päänsärkyä, ärtyisyyttä ja ties mitä raskausoireita. Onneksi maagisen 12. raskausviikon jälkeen oireet vähenivät ja nyt mukana kulkeutuu "vain" väsymys ja ärtyisyys. Mukaan on hypännyt myös yksi todella rasittava oire, nimittäin huimaus. Luulen, että kohta on aika ruveta napsimaan rautalääkettä, jos rauta-arvot laahustaa liian matalalla. Ensimmäinen neuvola käynti oli joskus kahdeksannen viikon kohdalla, eli siitäkin on jo aikaa. Seuraava on tämän kuun lopussa, ja siitä lisää sitten silloin. Huomaa, että tämän toisen raskauden aikana maha on alkanut kasvamaan paljon nopeammin kuin ekasta. Nyt tätä ei saa melkeen millään piiloon, tai saa joo, mutta se näyttää kunnon pömppikseltä, nou nice. Odotan, että masu kasvaa ja rupeaa oikeasti näyttämään raskaus mahalta.
  
 
16. Raskausviikko
 
Sikiön paino: 100 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 10 cm
Koko pituus: 12 cm
 
SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 13 viikkoa vanha. Vartalo kasvaa nyt huippuvauhtia ja jalat pitenevät samalla kun luusto vahvistuu. Myös lihakset vahvistuvat, joten pian voit tuntea sikiön vilkkaat liikkeet. Tällä viikolla korvat saavuttavat lähes lopullisen paikkansa ja ovat selvästi nähtävissä. Nyt pikkuinen näyttää aivan pienoiskokoiselta vauvalta. Iho on lähes läpinäkyvä, joten kaikki verisuonet kuultavat läpi. Iholle muodostuu ohut untuvakarva, joka tulee peittämään koko kehon aina syntymään saakka.

NAINEN
Hyvästä ja terveellisestä ruokailusta seuraa monenlaista hyvää! Ruoka ei ole vain ravintoa, vaan myös tärkeä nautinnon lähde. Tässä vaiheessa raskautta voi olla viisasta tarkastella lähemmin, mitä syöt päivän aikana.
Valitettavasti arkisin voi olla niin kiire, ettei ruokaa tule valmistettua tuoreista raaka-aineista. Mutta juuri niitä te tarvitsette! Kuten varmaan tiedät, on tuoreiden raaka-aineiden ravintosisältö aivan toista luokkaa kuin valmistuotteissa ja puolivalmisteissa. Tuoreista raaka-aineista itse valmistettu ruoka sisältää yleensä myös vähemmän suolaa. Tämän tulisi olla se hetki, jolloin ryhdyt tosissasi kiinnittämään huomiota ruokaasi – se on hyväksi myös sikiölle.
Muista, että tuoremehu sisältää myös sokeria, ja että hiilihappopitoinen juoma turvottaa. Paras janojuoma on vesi. Huolehdi siis runsaan veden saannista joka päivä! Silloin vältyt myös turhilta kaloreilta.
Kohtu painaa 250 g ja sisältää 2,5 dl lapsivettä. Kohdun korkein kohta on keskimäärin 8 cm navan alapuolella, mutta voi vaihdella suurestikin.
 

2 kommenttia:

 1. Aika menee ihan kivasti, itselläni menossa rv 18+5 ja rakenneultraa ootellaan kyseessa siis toinen raskaus myös. Esikko on 6kk (: Meillä blogi jota voi seuraa jos kiinnostaa

  http://aatunarkea.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Muitakin raskaana olevia :) käyn kattomassa sun blogia kunhan kerkiän :)

   Poista