torstai 16. lokakuuta 2014

Hiusten värjäys raskauden aikana

Varmasti kaikki raskaana olevat jotka värjäilevät silloin tällöin hiuksiaan miettivät samaa. Voiko raskauden aikana värjätä hiuksia ? Tämä on todella kiistanalainen kysymys, vastauksia ja mielipiteitä on montaa eri sorttia. Joidenkin mielestä pitäisi olla kokonaan värjäämättä hiuksia, toisten mielestä taas värjääminen kerran kuukaudessa on okei. Miten sitten itse pitäisi toimia ? Pitäisikö olla koko raskaus aika värjäämättä, vai värjätä silloin tällöin ? Tämä on iso puheenaihe vuodesta toiseen. 

Netistä löytyi muunmuassa, että ensimmäisen kolmanneksen aikana ei kannata värjätä hiuksia. Silloin on muutenkin isompi riski saada keskenmeno ja tällälailla pystyisi ainakin itse omalla toiminnalla hieman edes ennalta ehkäisemään, ettei mitään vakavaa pääse tapahtumaan. Toisaalta taas löytyi sellaista tietoa, että hiusten värjäämisessä ei ole riskiä missään vaiheessa raskautta. Ota näistä nyt selvää..

Kannattaa tietenkin ottaa selvää mitä aineita hiusväri sisältää. Jos käyt kampaajalla värjäämässä hiuksia, sieltä voi kysyä mikä olisi turvallisin vaihtoehto, esimerkiksi raitojen laitto ? Itse löysin esimerkiksi Lorealin blondin hiusvärin, jossa ei ole ollenkaan ammoniakkia, eli parempi vaihtoehto hiusten värjäämiseen kuin sellainen jossa ammoniakkia on. Raskaana raskausajan hormonit vaikuttavat hiusväriin, sen olen myös itse huomannut. Jos värjäät vaikka vaalealla, hiuksista voi tulla jotain aivan muuta kuin vaaleat.


Olenko sitten itse värjäillyt hiusia raskauden aikana ?  Oi kyllä ! Ensimmäisen raskauden alkuvaiheessa hiukseni oli punaiset. Päätin silloin värjätä takaisin vaaleiksi ja silloin se kävikin nopeasti. Tämän raskauden aikana en aluksi värjännyt hiuksia ollenkaan. Ajattelin, että olen niin pitkään värjäämättä kunnes olisi pakko värjätä juuri kasvu pois. Tyhmänä ihmisenä, menin muutama viikko sitten värjäämään ihanat vaaleat hiukseni punaisella !! Se oli tyhmintä mitä olen pitkään aikaan tehnyt. Ensinnäkin väri haalistui todella nopeasti, joten se ei ollut enää mitenkään päin hienon ja siistin näköistä. Päätin että nyt lopetan tämän pelleilyn ja värjään hiuseni takaisin vaaleiksi niinkuin ne aina ovat olleet ja nyt myös pidän nämä blondina. Hah, eipäs käynytkään niin helposti kuin luulin. Hiuksista tuli ensin punaisen harmaat, sitten vaaleanpunaiset, sitten jotain punaisen harmaan vaalean sekoitusta. Sitten vaaleat joissa vivahdus punaista ja jotain ? Eilen vielä hiukseni olivat punaisen harmaan sinisen vaaleat ?! Nyt istun taas väri päässä, siinä toivossa että näistä vihdoin tulisi ihan normaalit vaaleat/blondit hiukset. Mitään saarnoja tästä loppuraskauden hiusten värjäämisestä en kaipaa. Tiedän, tämä on todella typerää värjätä monta kertaa kuussa, mutta hei, kuka haluaa olla ihan idiootin värisissä hiuksissa ? Ei kukaan. Ja vannon käsi sydämellä, että jos näistä nyt vihdoinkin tulisi vaaleat, en värjää enää pitkään aikaan, peace and love !


Kysympä taas teiltä rakkaat lukijat kysymyksen. Mitä mieltä te olette hiusten värjäämisestä raskauden aikana ? Voiko hiuksia värjätä alusta loppuun asti ihan normaalisti, vai kannattaako esimerkiksi alussa olla värjäämättä vaiko kenties koko raskauden ajan ? Suski

3 kommenttia:

  1. mä värjäsin ihan normaalisti eli taisin kolme kertaa koko raskauden aikana värjätä :) mun mielestä nykyään menee kaikki vähän yli, ei siinä mitään jos on varovainen mutta järki käteen! :) mä oon sitä mieltä että jos väriä ei syö niin eiköhän se ole ihan ok :D ihan samalla tavalla kaupungissa asuvat (ja toki muutkin liikenteen seassa olevat) odottajat saavat kamalasti myrkkyjä pakokaasusta hengityksen kautta! Eiköhän kaikki siis muuteta maalle odotuksen ajaksi ;) ehkä hieman huono esimerkki mutta ehkä ymmärtää mitä ajan takaa tällä mun kilometrikommentilla :D jokaisen oma asia ja eihän se toki ainakaan huonoksi ole jos on värjäämättä koko raskauden, mutta mun mielestä tämäkin asia on hieman turhaa panikointia :)

    VastaaPoista
  2. Olen kuullut, että suoraväreillä värjääminen ei olisi niin pahasta yleisesti ottaen, joten josko tämä pätisi myös raskauden aikaan. Suoraväri tarttuu hiukseen siis sähkövarauksella. Tokihan nekin kemikaaleja sisältävät, mutta eivät ole tosiaan yhtä yhtyjä aineita kuin markettien kestovärit.

    VastaaPoista
  3. Ihana päivitys, koska just aattelin googlata asiaa. Ajattelin vaihtaa tummanruskeista kirkkaan punaisiin ja tässä on käytettävä vaalentavaa väriä. Postauksesi tuli juuri sopivaan väliin esiin facebookissa :)

    VastaaPoista