keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Lapsen tyyli

Puhutaampa hieman lastenvaatteista, tai itseasiassa enemmänkin lastenvaatteiden tyyleistä ja ehkä vähän omastakin. Olisi ihana kuulla teidänkin mielipiteitä lastenvaatteista ja tyyleistä !


Rupesin tässä tänään miettimään lapsen/lasten vaatetyyliä, tai tyyliä muutenkin. Minkälainen tyyli teidän lapsella on ? Onko sinulle tärkeää, että lapsesi näyttää tyylikkäältä ja fiksulta ? Onko teidän ja lapsemme tyyli kenties samanlainen ? Tarvitseeko lapsen olla tyylikäs ? Näitä kysymyksiä moni muukin varmasti pyörittelee päässään. Moni voi jopa luulla bloggaajista, että lapsi puetaan tyylikkäästi pelkästään blogia varten. Minun kohdallani näin ei kuitenkaan ole. 

Kun blogini postaus käsittelee esimerkiksi lastenvaatteita, on oma lapseni silloin mallina. Mieluummin tekin varmasti katselette vaatteita lapsen päällä kuin vaatekasaa lattialla. Kaikkia vaatteita käytetään ihan normaalisti arjessa ja kotona. En ole itse ostanut mitään merkkivaatteita, vaan suurimmat osat vaatteista on löydetty kirpputorilta tai perus h&m ja lindex kaupoista. Vielä parempi jos alennusmyynneistä. Niitä ihmisiä en ihan ymmärrä, ketkä ostavat lapsilleen pelkkästään merkkivaatteita. Onhan se joo kiva, että löytyy merkkiä, mutta haloo ?! Lapset kasvavat niin nopeasti, että mitä järkeä ? Ihan perus vaatteetkin voivat näyttää hienoilta ja tyylikkäiltä.


Tykkään itsekkin pukeutua hienosti ja tyylikkäästi. En tykkää siitä, että näyttäisin perus kotiäidiltä. Normaalisti tuosta sanasta tulee mieleen räjähtänyt nainen, tukka pystyssä, ei meikkiä ja kulkee joka paikassa lökärit jalassa ? Minulla ei ole mitään tuollaista vastaan, mutta itse en henkilökohtaisesti tykkäisi siitä, että ihmiset katsoisivat minua jotenkin....jotenkin typerästi. Tykkään näyttää edes vähän huolitellulta. Meikkiä en käytä melkein ikinä, mutta kun hiukset kampaa ja laittaa päälleen vähän "siistimmät" vaatteet, esimerkiksi legginssit ja topin niin se jo näyttää paremmalta kuin esimerkiksi lökärit. Ja kyllä, itsekkin kuljen välillä lökäpöksyissä, mutta silloin yritän katsoa että esimerkiksi paitani olisi edes vähän siistimpi jne. Asukokonaisuuksilla voi leikitellä. Odotan innolla, että pääsen muutaman viikon päästä viimeistään käyttämään ihania vaatteitani ilman että maha vilkkuu tai vaate ei mahdu päälle. Nyt on vähän vaikea löytää ihanaa asukokonaisuutta kun vaihtoehtoina on kaksi toppia, legginssit tai lökärit. 


Mistä sitten lapseni tyyli on peräisin ? Luulempa, että Altsun tyyli on vielä aikalailla sama kuin minunkin, eli aika vaihteleva. Vielä ainakin minun valitsemani vaatteet kelpaavat. Sitten kun tulee se aika että Altsu haluaa itse päättää mitä päälleen laittaa, niin siitä vaan. Siitähän se oma tyyli sitten alkaa kehkeytyä. Vähän jo jännittää valmiiksi, minkälaisia vaatteita omat lapset alkavat jossain vaiheessa käyttää. Tottakai se olen minä, joka ne vaatteet ostaa, mutta tietenkin lapsen mielipidettä on kuunneltava. 

Tarvitseeko lapsen olla tyylikäs ?  No eikai, mutta itse ainakin tykkään pukea pientä prinsessaani, vielä kun siihen on mahdollisuus. Tykkään katsella lastenvaatteita, tai ehkä minulla on niihin pieni fetissi ! Katson aina, että Altsun vaatteet sopivat keskenään edes jotenkin. Onhan se kiva, että lapsella on aina hienot vaatteet päällä, kunhan ne ovat käytännölliset eivätkä esimerkiksi paina mistään. Onhan se aika söpöäkin, kun lapsella on ihanat söpöt vaatteet päällään, vai onko joku erimieltä ?


Ja niinkuin alussa kehotin, niin nyt niitä teidän mielipiteitänne kehiin. Olisi todella kiva kuulla myös teidän muiden kommentteja tästä aiheesta, kiitos ! :)


Suski

4 kommenttia:

  1. Riippuen tilanteesta. Kyllä mä vähän sitä tyylipuoltakin tarkastelen jos oikeasti lähdetään johonkin "ihmisten ilmoille". Normi arjessa riittää verkkahousut ja kiva paita. Mä en esimerkiksi pistä ipanoille farkkuja jalkaan jos ollaan kotona tai puistossa tms, lökähousut on vaan niin paljon mukavammat :) Mutta yllättävää kyllä oon tarkka, että ne lökät ja paita sopii yhteen :D

    http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo tottakai kotona tai puistossa voi olla huoletta lökärit jalassa, emmäkään farkkuja pitäis esim kotona ollessa. ja joo haha, kaikkien vaatteiden täytyy edes jotenkin mätsätä yhteen :p

      Poista
  2. Itse tykkään pukea hienoja ja omasta mielestäni tyylikkäitä,mutta käytännöllisiä vaatteita lapselle! Mutta kyllä ihmetytti, kun törmäsin kuvaan n.10kk vauvasta joka oli puettu sukkahousuihin, mekkoon, turkisliiviin ruusuke pipoon ja kuvateksti oli "päikkäreille menossa" - Tämä oli mielestäni todella outoa, koska nukkuessa luulisi että kaikista mukavin asu on paras. TOKI ei voi tietää vaikka olisivat kyläilemään lähdössä kesken unien tai heti jälkeen ja lapsi oli valmiiksi puettu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no oho :o toi on kyllä jo aika liiottelua jos ihan muuten vaan tollaset vetimet päällä päikkäreille :D

      Poista