maanantai 29. joulukuuta 2014

Sillisalaatti


Nyt on isyyslomat ja joululomat lomailtu ja ollaan takaisin arjessa. Kride meni takaisin töihin ja me jäätiin lapsien kanssa kotiin. Arki lähti aamulla normaalisti käyntiin. Heräsin ennen Alexsandraa, kävin suihkussa ja sen jälkeen hain Altsun aamupalalle. Jontsukin päätti herätä siihen aikaan, joten annoin hänelle aamumaidot. Aamupalan jälkeen normaalit aamutouhut, pesut, vaatteiden laitto jne. Jontsu päätti nukahtaa päiväunille joten ajattelin, että nyt on hyvä rako lähteä ulkoilemaan. Puin molemmille ulkovaatteet päälle (kauheen vaikee arvioida mikä on sopivasti kun on niin jäätävän kylmä) ja lähdettiin puistoon. Meidän tuplarattailla on jotenkin hirmu vaikea liikkua kovassa lumessa, kun rattaiden renkaat on paksut ja kovat. Siinä sitten lykin hiki hatussa rattaita, varmasti huvittava näky :'D Ulkona ei pystynyt kauheen kauaa olla, 40minuuttia riitti meille, siinä ajassa alkoi minullekkin tulla kylmä. Kotiin päästyämme aloin tekemään ruokaa. Jotenkin perus, ettei ikinä keksi mitään uutta, vaan aina tekee (ainakin minä) niitä samoja ruokia. Tänään oli luvassa kanaa, perunaa ja salaattia. Minulle voi antaa vinkkejä, mitkä ruuat olisi helppoja ja nopeita tehdä. Jotain muuta kuin perus keitot, bologneset, makaroonilaatikot ja lasagnet. Wokkeja teen välillä, mutta jotain uutta ja piristävää olisi kiva tehdä. Jotenkin ihanaa, kun normaali arki alkoi. Saan tehdä päivän askareet rauhassa ja pysytään aikataulussa (lapsien rytmeissä). Ruuat ja päiväunet tulevat ajallaan, keretään ulkoilemaan normaalisti ja koti pysyy siistinä. Onhan se kiva, kun Kride oli auttamassa, mutta en oikein tiedä oliko siitä sittenkin enemmän haittaa kuin apua ? Kun on tottunut tekemään päivän askareet itse ja lapsien rytmin mukaan niin tuntui vähän hassulta, että siinä oli sitten toinen auttamassa ja säätämässä. Paremmin tämä menee jotenkin näin, että mies käy töissä ja minä pidän kodista ja lapsista huolta, kerkeän myös paremmin tekemään omiakin juttuja. Muilla samanlaisia fiiliksiä ?Huomenna on tosi aikanen herätys. Yhdeksältä on pienen miehen neuvola ja puoli kymmeneltä lääkäri. Normaalisti siis herätään joskus kymmenen aikaan, nyt täytyy oikein laittaa herätyskello soimaan ja laittaa lapset ja itseni valmiiksi hirmu aikaisin. Hyi. En tiedä vielä mitä sen jälkeen, mutta ei kiinnostaisi mennä heti takaisin kotiinkaan. Ehkä me lähetään lapsien kanssa jonnekkin pyörimään, ellei saada jostain jotain seuraa, vink vink kaverit. Kohta on uusivuosi, onko muilla jo jotain suunnitelmia ? Me ei vielä tiedetä, että ollaanko vaan perheen kesken kotona, vai laitetaanko lapset hoitoon ja lähdetään Kriden kanssa jonnekkin humppaamaan. Tällänen sillisalaatti postaus tänään mutta saa luvan kelvata ! ;D

Suski

4 kommenttia:

 1. Ruokia on aina niin vaikea keksiä..tulee tehtyä aina ne samat. Mihin aikaan vauva menee yöunille iltaisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Vauva menee yöunille tossa 22-23 aikaan. Yöllä herää siinä 4-5 aikaan syömään ja seuraavan kerran 8-9 välissä jolloin vielä jatketaan unia.

   Poista
 2. Suloisia lapsia <3

  Meillä alettiin joulun jälkeen nukkua 6 tuntia putkeen. Varmaan nyt kun tätä kirjoittaa niin seuraava yö on surkea :D

  Harmittaa tuo, että on pakkasta kun haluaisi ulkoilla. Ollaan tehty 6-8 km vaunulenkkejä, että sais raitista ilmaa, tekemistä ja itse painoa pudotettua kevyellä liikunnalla ja terveellksellä ruokavaliolla. Nyt tarttis joulukiloja päästä pudottamaan.

  Meillä uv suunnitelmina, että mun siskon lapset ja toinen sisko tulis meille viettään uv. Mentäis kattoon raketteja ja vaan oltais.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudenvuoden suunnitelmat kuulostaa kivoilta :) Joo toi pakkanen ei oikeen iske muhun, mut pakko silti käydä ulkona että sais ite ja lapset raitista ilmaa.

   Poista