tiistai 28. heinäkuuta 2015

JooaBoy 8kk


Jooa rakkaamme on jo 8kk ! Aika on kulunut todella nopeasti ja tässä on kerennyt tapahtua ja tehdä vaikka mitä. Muutto uuteen kotiin on ollut iso muutos lapsille ja myös meille vanhemmille. Jooa on kehittynyt huimasti nyt parin kuukauden aikana. Jäbä kävelee kovaa vauhtia taaperokärryn kanssa ja seisoo joitakin hetkiä jo ilman tukea. Hampaita löytyy kuusi. Jokeltelee paljon ja välillä tulee sanoja. Osaa sanoa "äiti" "äittä" "ei" "mämmä" (maito). Ymmärtää jo asioita ja osaa katsoa joitakin tavaroita päin joita sanon. Fiksu poika. Tänään oli neuvolalääkäri, josta yllätysyllätys myöhästyimme. Onneksi Kridellä on kesäloma, niin ei tarvinnut ottaa Altsua mukaan vaan päästiin äkkiä lähtemään Jooan kanssa kauhealla kiireellä. Neuvolassa poika mitattiin ja punnittiin nopeasti ja käytiin kuulumiset läpi, sitten odotushuoneeseen odottamaan lääkärikäyntiä. kasvukäyrät ihan ookoo, paino vain hiukan laskussa mutta ei sanottu siitä sen enempää. Lääkäri kirjoitti: "Motorisesti varhaiskehitteinen, kävelee jo tukea vasten. Sydän ja keuhkot ok. Sanoo selkeästi jo pari sanaa ! Lonkat stabiilit, kivekset +/+, silmien punaheijasteet +/+. Kielijänne ok."

Jooan 8kk mitat, suluissa 6kk:

Paino 8490g (7845)
Pituus 71,3cm (67)
Päänympärys 47,2cm (45)


Meillä on mennyt nyt ihan kivasti. Uusi ympäristö ja paikat on vähän outoja vielä, mutta eiköhän se tästä kun pääsee kunnolla tutustumaan paikkoihin. Ikävä vanhoille kulmille ja tuttuihin puistoihin. Onneksi tässä meidän vieressä on iso leikkipuisto, siellä käy yleensä paljon perheitä, joten yksinään täällä ei tarvitse olla. Olen vain todella huono puhumaan uusille, vieraille ihmisille, mutta se edes riittää ettei tarvitse ihan yksin puistossa kököttää. Lapset on kotiutuneet hyvin tänne, molemmat nukkuvat nykyään hyvin täällä. Aluksi kummatkin heräilivät monta kertaa yössä, uusi koti varmaan jännitti niin paljon. Lapset menevät normaalisti siinä 20-21 välillä nukkumaan ja heräilevät 08 aikaan normaalisti. Poikkeuksiakin on, Jooa saattaa aamu yöstä vaatia tuttia, nukahtaa sen jälkeen heti. Välillä lapset yllättävät ja heräävät vasta yhdeksän aikaan. 


Lapset ovat kuin paita ja peppu. Heidän touhujaan on niin ihana katsella ja se kuinka he rakastavatkaan toisiaan niin paljon. Se ilme kun he näkevät aamulla toisensa, sitä se oikea sisarusrakkaus on. He juttelevat keskenään ja kuulostaa, että heillä on joku yhteinen kieli jota vain he ymmärtävät. Lapset ovat jo kerenneet tekemään yhdessä vaikka mitä kolttosia, jotta meillä olisi mahdollisimman paljon tehtävää ja siivottavaa. Yhtenä kertana valmistauduin makkarissa, kuuntelin että lapsilla on hirveen hauskaa ja ajattelin että hyvä vain, eivätpähän ainakaan tappele. No, menin jossain vaiheessa katsomaan, niin koko kämppä ketsupissa, mattoja ja seiniä myöten. Nyt se jo naurattaa, mutta siinä tilanteessa en tiennyt mitä olisi pitänyt sanoa :D He leikkivät monesti kiltisti yhdessä, mutta välillä mustasukkasuus iskee ja isompi alkaa kiusaamaan pienempää. Meillä aikuisilla täytyy olla silmat selässäkin, jotta pääsemme tappelupukareiden väliin. Pienemmältä viedään muuten lelut kädestä ja kaikki lelut viedään muualle. Välillä Jooa lentelee lattialle ja siitä kyllä torutaan neitiä, joka tietää tasan tarkkaan ettei pienempää saa kiusata. Eiköhän ne ajan kanssa osaa leikkiä ilman tappeluita, välillä, sitten kun vähän kasvavat...
Suski

4 kommenttia:

 1. Miten sun raskaus etenee? Tee siitä vielä postaus :)

  VastaaPoista
 2. apua, miten voi olla jo noin iso poika :D aika menee niin nopeasti! Teillä on kyllä älyttömän suloiset lapset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no äläpä muuta sano ! Jäbä kasvaa ihan hirveetä vauhtia ! Kiiitos, samoin <3

   Poista