keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

31. Raskausviikko :)


SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 28 viikkoa vanha. Aivojen pintakerroksen aivopoimut kehittyvät. Tutkijoiden mielestä älykkyys on lähtöisin tästä uloimmasta aivokerroksesta. Poimuttuneessa pintakerroksessa aivosolujen määrä maksimoituu, kun sen pinta-ala kasvaa. Sikiön aivot kontrolloivat rytmisiä hengitysharjoituksia ja sikiö säätelee itse lämpötilaansa!
Untuvakarvoitus alkaa hävitä, mutta säilyy pisimpään selässä ja olkapäillä. Sikiöllä on nyt kunnon hiukset päässä. Ihonalainen rasvakerros paksuuntuu ja silottaa ihon. Rasva eristää ja toimii energianlähteenä.
Sikiö liikkuu niin paljon kuin mahdollista rajoittuneessa tilassa. Se potkii jaloillaan ja jyskyttää käsillään. Jotkut sikiöt alkavat nyt kääntää itseään pää alaspäin. Tämän huomaat kun sikiö potkii ja jyskii palleaan ja kylkiluihin ja pää painuu kohti lantionpohjaa.

Sikiön paino: n.1600 g 

Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): n.26,5 cm 
Koko pituus: n.36 cm


NAINEN
31. raskausviikko
Enää 10 viikkoa jäljellä! Oletkohan sinä yksi niistä, joihin äkkiä iskee aikapula? Niin paljon pitäisi tehdä ennen kuin vauva syntyy… 
Hermosi voivat olla kireällä ja et ihan aina jaksa olla kärsivällinen kumppanisi kanssa. Ehtiikö tässä tehdä kaiken sen, mikä oli tarkoitus, ennen kuin lapsi syntyy? Yhtäkkiä täytyy ruveta siivoamaan kaappeja ja laatikoita, kellaria ja ullakkoa. Nauti energiasta ja touhua vapaasti, mutta muista, että päivä se on huomennakin.
Jos olet alkanut tuntea kipuja lantiossa, voi kiireinen päivä kostautua. Jos pystyt säännöstelemään energiaasi, pystyt ehkä nauttimaan siitä paremmin. Naiset, jotka ovat kokeneet lantion löystymisen, tietävät sen.
Joitakin vaivaavat myös suonikohjut. Suonikohjut ovat perinnöllisiä,mutta ne voivat ilmestyä myös raskausaikana, kun hormonit pehmentävät suonenseinämien läpät. Yritä olla seisomatta kerralla pitkää aikaa. Jos pystyt istumaan jalat vatsaa korkeammalla, on se hyväksi avuksi. Silloin veri virtaa helpommin takaisin sydämeen.Huomaa kummalla puolella vauva hengailee enemmän ;)


5 kommenttia:

 1. oikealla?;) ja hei vain olen uusi lukia =) joka aloittaa yrittämään ensinmäistä heti seuraavien kuukautisten jälkeen. T.Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep siellähän se ;) kiva saada lisää lukijoita :) ja onnea yritykseen ja paljon tsemppiä ! :)

   Poista
 2. Heipähei : ) Täälläkin uusi kyylääjä. Kiva blogi, mut yks juttu pakko kysyy, minkä ikänen olet? Terkuin uusilukija, joka on paska arvioimaan ikää ja laiska etsiäkseen tiedon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helou ! Kiva kuulla että blogini kiinnostaa jotakuta ja tosi kiva saada lisää lukijoita joukkoon :) juu ja siellähän se mun ikä lukee ;)

   Poista
 3. Oho, tuossahaa se lukikin. Terkuin sama typerä ano.

  VastaaPoista