perjantai 14. kesäkuuta 2013

TJ 5

Tänään on laskettuun aikaan enää viisi päivää ! En halua kuvitella, että tämä menisi yli ajan... Tänään illalla olisi sopiva aika tulla, kiitos :) Tänään on muutto uuteen asuntoon JEEJEE ! Iso kolmio ja vuokra mitä parhain ! Kuvia luultavasti sitten, kun ollaan saatu kaikki järjestettyä siellä jne. :)

Bebe on voinu hyvin, hikkaillu joka päivä ja rälläillyt oikein huolella. Tarkka tyttö, kun joka päivä samoihin aikoihin satelee potkuja ja nyrkin iskuja. Kettumaisin aika riehumiseen on aamu viiden aikaan joka aamu ! Ja illalla tietysti nukkumaan mentäessä... mutta, hyvähän se on tietää, että bebellä kaikki hyvin ja virtaa piisaa :) Rakastan meidän pientä prinsessaa yli kaiken <3


Keskiviikkona alkoi 
40. Raskausviikko !!

Sikiön paino: 3400 g 
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 35 cm 
Koko pituus: 49 cm

SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 37 viikkoa vanha. Sen pää ja vatsa ovat nyt suurin piirtein yhtä leveät. Untuvakarvoitus on lähes kokonaan kadonnut vaikka synnytyksessä sen jäännöksiä voi löytyä ihopoimuista. Nekin lähtevät pian pois.
Sikiö liikkuu niin paljon kuin se vain voi ja äiti voi näyttää hassulta mahan pomppiessa ylös alas sikiön nikotellessa. Pojilla on pääsääntöisesti kivekset paikoillaan kivespusseissa, mutta ellei näin ole, ongelma on pikkujuttu, joka pian korjaantuu itsestään.


NAINEN
40. raskausviikko
Kun altistut tartunnalle, kehittää puolustusjärjestelmäsi vasta-aineita, jotka taistelevat sairautta vastaan. Tulet itse immuuniksi sairastamillesi taudeille, esimerkiksi vesi- ja tuhkarokolle ja influenssalle, koska olet tuottanut vasta-aineita niitä vastaan. Nämä vasta-aineet siirtyvät nyt lapseesi istukan kautta, jolloin lapsi on suojattu osalta sairauksista ensimmäisten elinkuukausiensa aikana. Jotkut vasta-aineet siirtyvät myös lapsiveteen, jota lapsi juo. Vasta-aineet tehoavat parhaiten ensimmäisen puolen vuoden aikana. Imetyksen aikana lapsi saa uusia vasta-aineita ja vanhat vahvistuvat, sillä ne kulkeutuvat myös äidinmaitoon.
Muista, että voit luottaa kehoosi ja elimistöösi: se ei jätä sinua pulaan! Ihanteellisin ja riskittömin on tilanne, jossa synnytys käynnistyy luonnollisella tavalla. Anna siis kehon käyttää tarvitsemansa aika – olet jo odottanut yhdeksän kuukautta. Yritä valmistautua siihen, että vielä voi kulua viikko tai vaikka kolme. Kerää voimia suurta päivää varten.
Tee viisaita valintoja: moni on saanut huomata, että huonon myöhäiselokuvan katsomiseen käytetty aika olisi kannattanut käyttää nukkumiseen. Kuulostaako ikävältä? Supistukset alkavat usein yöllä, eikä kukaan tiedä milloin. Jos nukut yösi huonosti, kannattaa yrittää torkahtaa päivällä. Tässä vaiheessa et voi etukäteen tietää, mitä seuraava yö tuo tullessaan. Yhtä ennalta-arvaamatonta tulee elämä olemaan pienen lapsesi kanssa – monen monta vuotta eteenpäin!

2 kommenttia:

 1. Kiva blogi sulla, liityin lukijaksi :) tsemppiä loppuraskauteen!

  http://justbabythings.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :) Tsemppiä tässä todellakin tarvitaan :)

   Poista