torstai 22. elokuuta 2013

Alexsandra 2kk !

Tänään Sandella tuli täyteen tasan 2 kuukautta, meidän iso tyttö <3
Neuvolassakin käytiin ja painoa tänään 5100 grammaa ja pituutta 57,5 cm, kyllä se vaan kasvaa huimaa vauhtia ! Rota rokotekkin otettiin (suun kautta) ja Sandea ei kiinnostanut yhtään. Toljotti vain terveydenhoitajaa tyhmänä, mietti varmaan "mitä hitsiä sä siinä teet" ja sylkäs lääkkeet ulos. Onneksi se riittää, että lääke on käynyt poskien limakalvoilla ja siitä sitten imeytyy elimistöön. Olen sitä mieltä, että kyllä se kannatti ottaa, koska rota viirus on todella yleinen ja vauvoilla yleensä menee niin pahaksi, että tarvitsee sairaala hoitoa. Vielä ei ainakaan ole tullut oireita. Terkka sanoi, että viikon päästä voi tulla kuumetta, mutta senkin pitäisi lähteä yössä pois. Tässä alussa saattaa tulla ripulia, toivotaan, ettei mitään muuta tulisi, ettei pikkuinen joudu kärsimään. 

Menossa neuvolaan
Antaudun !

Meillä on Sanden kanssa mennyt tosi hyvin nämä ensimmäiset kuukaudet. Kuten olette varmaan huomanneet, en ole hirveästi kerennyt/jaksanut kirjoitella blogia. Joko olen vain hengaillut rakkaan tyttöni kanssa tai sitten en ole vain jaksanut tehdä mitään. Perus kotielämää ollaan eletty. Siivoiltu, tehty ruokaa, käyty ulkona vaunuilemassa ja tehty kaikkea kivaa perheen kesken. Olemme myös saaneet Kriston kanssa kahden keskistä aikaa. Olemme käyneet syömässä ja linnanmäelläkin ollaan keretty käymään ;) Mimmi on ollut hoidossa isovanhemmillaan ja kerran myös minun kaverillani. 

On todella ihanaa, että kaikki on ottanut mimmin hyvin vastaan. Eihän tähän söpöläiseen voi olla rakastumatta <3 Jopa jokaisessa neuvolakortti merkinnässäkin lukee "suloinen tyttö!". On ihanaa, kun ympärillä on paljon tukijoukkoja ja apua, kun sitä tarvitsemme. Miten tulisimmekaan toimeen ihania vanhempiamme ja sukulaisia, unohtamatta kavereita ! 


Vähän siitä, miten Sande on kehittynyt ja mistä pikkuinen tykkää. Käymme mimmin kanssa yhdessä suihkussa usein, pikkuinen tykkää siitä ! Myös kylvyssä oleminen on hauskaa. Nauruja ja hymyjä satelee usein. Vaunuttelu on myös pienen mieleen ja olemmekin käyneet ulkoilemassa muutaman kerran viikossa, useimminkin voisi tottakai, mutta ei sitä aina jaksa. Ulkona on pienelle todella paljon ihmeteltävää ja Sanden ilmeet on jotain niin ihania aina, kun olemme ulkona tai ihan missä vain uudessa/vanhassa paikassa, missä on paljon ihmeteltävää ja pällättävää. Meidän pieni tyttö on oppinut myös "puhumaan". "sanoja" joita kuulee joka päivä monta kertaa on "auu" "hauu" "haii" ja sitten on niitä ihme kirjain yhdistelmä "sanoja" jotka kuulostavat  niin ihanilta, että äidiltä meinaa tippa tulla linssiin kun kuulen pienen puhuvan <3 ahh tätä äitiyttä ! Masulta selälleenkin ollaan käännytty tässä muutaman kerran ! Kyljeltä kyljelleen ollaan kääntyilty jo ihan alusta asti. Jaloissa ja käsissäkin tuntuu olevan niin paljon voimaa, että tuntuu kuin tuo lähtisi kohta kävelemään ! Käsien varassa masullaan osaa kannatella jo hyvin päätä, siitähän näkee hyvin katsella maailman menoa ;) hih ! 
Mitäs muuta...hmmm.. ainiin ! Ollaan jo saatu nukkua kokonaisia yö unia tässä muutaman viikon ajan. Sande nimittäin menee nukkumaan siinä kymmenen aikaan illalla ja herää aamulla kuuden kahdeksan aikaan ;) eikä siis siinä välissä syö, vaan nukkuu täydet yö unet ! Reipas tyttö ! Äidin rakkauspakkaus <3

Ainiin ja olen siis lopettanut imettämisen. Ensimmäiset kolme viikkoa imetin, mutta sitte aloin pikku hiljaa lopettamaan. Syy siis se, että minulla on vielä koulut kesken, enkä tosiaankaan halua, että paitani olisivat märät. Maitoa siis tuli kuin vesiputouksesta, eikä suojat tai mitkään auttaneet. Korvikkeella ollaan nyt menty ja hyvin kasvaa ja kehittyy meidän rakas tyttäremme ! Korviketta menee nyt tällä hetkellä 120-200ml kerralla. Hyvin taitaa maito maistua ;) 

Kouluni alkoi nyt 12.8, elikkä tokaa viikkoa mennään, ja tuntuu tosiaan oudolta olla koulussa...Mieluummin olisin pikkuisen kanssa kotona säätämässä kuin tylsistymässä koulun penkillä. Minkäs sille voit, onneksi valmistun joulukuussa ! Ei enää kauaa ! Yes ! 
2.9 alkaa työharjoittelukin, se on kuusi viikkoa ja sen jälkeen enään kaksikuukautta koulua ja sitten olen valmis lähihoitaja ! Sen jälkeen aion olla kotona n. puolivuotta Sanden kanssa ja sitten jos laittaisi pikkuisen päiväkotiin ja menisi itse töihin?  
2 kommenttia:

  1. http://myttyjamamma.blogspot.fi/2013/08/haaste.html Sulle on haaste mun blogissa :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mäpäs vastailen niihin tänään kunhan kerkiän ;)

      Poista