keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Alexsandra 3kk !


Tänään Alexsandra on 3kk ja 3päivää vanha. Maanantaina meillä oli neuvola, jossa saatiin kolme rokotetta. Rota rokotteesta se toinen osa ja sitten kaksi piikkiä kumpaakiin kankkuun. Piikit sai pienen itkemään, mutta rauhoittui heti kun halasin lujaa <3 

Paino näin kolmekuisena Altsulla on 5895 grammaa, pituus tasan 60 cm ja päänympärys 40,5 cm. Murunen sai taas kehuja neuvola tädiltä, niinkuin aina ! Neuvola korttiin kirjoitettiin "Oikein hienosti kasvaa ja kehittyy. Suloinen, jäntevä tyttö. Nauraa jo ääneen". 

Altsu heti neuvolaan mentäessä rupesi juttelemaan ja kun sain sellaisen lehtisen käteen, niin pieni näytti neukkutädille miten hienosti osaa jo katsella ja kommentoida kun luetaan. Näytti myös miten nauretaan oikein kunnolla ääneen ja miten hienosti kannatellaan päätä ja nostetaan itsemme käsien varaan, niin ettei masukaan melkein osu maahan. Neukkutäti sanoi, että ei mene varmaankaan kauaa, että tyyppi kääntyilee jo ympäri ämpäri, kun nytkin veivaa itseänsä eestaas kyljeltä kyljelle. Me ollaan murusen kanssa käyty melkeempä joka päivä kävely lenkillä. Meidän lähellä on niin ihana lenkkipolku että ihan mielellään siellä käveleekin. Matkan varrella on kaiken maailman laitteita joissa voi treenata esim käsiä. Ihanaa, että täällä Helsingissäkin on tälläinen mahdollisuus. Lenkkipolulta lähtee myös keskelle metsää kaikenlaisia polkuja, jotta voi välillä kävellä erilaista lenkkiä eikä aina samaa. Metsä ja luonnon rauha rauhoittaa itseä kuin myös vauvaa. Samalla saa raitista ilmaa ja kunto kohenee ;) 


 Altsu kehittelee kokoajan uusia ääniä ja äännähdyksiä. Sitä on niin ihana seurailla ! Parinviikon sisällä on syntynyt jo paljon erilaisia "sanoja". Kun pienelle juttelee hän vastaa takaisin ja on niin innoissaan pienistä juttelu tuokioista. Luemme melkeempä joka päivä jotain kirjaa, ja pieni on aina tarttumassa kirjaan ja juttelee kuville ja koskee niitä. Helistinkin tarttuu jo käteen ja sitä heilutellaan kun viimeistä päivää. Tavarat suuntaavat jo kohti suuta, sinne pitäisi saada kaikki mitä käteen saakaan :D haha, niin ihana ! 

Ollaan maisteltu jo paria sosetta. Aloitimme maissi soseesta, joka ei niinkään maistunut, mutta kyllä masuun asti sentään meni. Toisena kokeilimme luumu sosetta ja sehän maistuu !
Luumua maiskutellaan ja maistellaan suussa oikeen tunteella. Ja itkuhan siitä tulee kun ruoka loppuu :D 
 Pienen kasvua ja kehitystä on niin ihana seurailla. Aamulla kun pieni heräilee, menen pinnasängyn reunalle höpöttelemään ja toivottamaan hyvää huomenta. Vastaukseksi saan maailman suloisimman hymyn <3 

Alexsandra on ruvennut jo hieman vierastamaan ihmisiä. Se tuli aivan yhtäkkiä. Joutuessaan toisen syliin alkaa monesti alahuuli väpättämään ja sitten alkaakin noin sanottu hätäitku. Pieni on näköjään kiintynyt muhun niin, että koko ajan pitäisi olla maman kanssa. Huomasin myös viikonloppuna sen, että kun olimme kriden kanssa muutaman tunnin viettämässä kahen keskistä aikaa ja pieni oli isovanhemmillaan sen aikaa, niin tullessamme takaisin alkoi kunnon ränkkyily mulle :D Halusi varmaan kertoa sen, että älä enää ikinä jätä mua. Mutta kyllä Altsu saa tottua siihen, että sitä hoidetaan aina välillä, ettei aina vaan voi olla maman kanssa :) Mun pieni ränkkyprinsessa <3Saan viettää todella paljon aikaa itsekseni, koska tämä pikkuinen palleroinen nukkuu niiiin paljon ! Tänäänkin herättiin aamulla 9:30 syömään ja sitten käytiin suihkussa ja tehtiin aamu hommelit. Näiden jälkeen pieni menikin päikkäreille ja nukkuu edelleen, kello on nyt 13:30 :D Että voitte vaan kuvitella kun toinen nukkuu monta tuntia putkeen, miten tylsää voi välillä tulla. En siis valita ollenkaan, olen kuullut sellaisistakin vauveleista, jotka eivät nuku melkeempä ollenkaan päikkäreitä. 


Nää ilmeet on vaan jotain niin mahtavia !


Ps. Seuraava postaus voisi olla vaikka kotipostaus makuuhuoneesta, mitä mieltä olette? :)

4 kommenttia:

 1. Altsu on niin söpö ❤️ joo kotipostaukset on parhaita!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih, niin on ;) ja niin on teidänkin tytsy ! täytyypäs tässä joku päivä sitten tehdä eka kotipostaus. joka piti tehä jo kesäkuussa :p hahah :D

   Poista
 2. Meidän poika ei aluksi nukkunut päikkäreitä melkein ollenkaan, vasta 5kk ikäisenä tuli jonkinmoiset päikkärit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en vois ees kuvitella minkälaista elämä ois jos Altsu ei nukkuis päikkäreitä, hui ! Mutta onneks teidänkin poitsu oppi :)

   Poista