tiistai 12. marraskuuta 2013

Nimien merkitys

Ajattelin tässä ihan ajankuluksi etsiskellä minun ja Altsun nimille alkuperät. (Eleonoora on meidän molempien toinen nimi). On muuten hassua ajatella, että ihmisille annetaan toinen nimi, kun sitä ei kuitenkaan käytetä. Mekin olisimme voineet antaa Altsun toiseksi nimeksi vaikka herrahuu ! Eihän sitä kukaan olisi välttämättä ikinä saanut tietää, ellei jostain passista katsoisi. hih ! No mutta tässä nämä nyt ovat:

Alexsandra = Aleksandra ja Alexandra ovat kansainvälisiä naisen etunimiä, joita käytetään myös Suomessa. Nimet ovat feminiinimuotoja miehen nimestä Alexander (suomalaisittain Aleksanteri), jonka alkuperä puolestaan on muinaiskreikan "miesten puolustajaa", "sotilasta" merkitsevässä nimessä Alexandros.

Eleonoora = Nimi johtuu ranskalaisesta nimestä Eleanor, joka tarkoittaa "toinen Aenor", kun eräällä äidillä ja hänen tyttärellään oli sama nimi. Toisen lähteen mukaan Eleonoora nimi tulee italiasta ja tarkoittaa "Jumala on valoni"

Susanna on kansainvälinen naisen etunimi. Se on alun perin hepreankielinennimi, joka tarkoittaa liljaa.Ulkomailla Susanna-nimestä esiintyy monia muitakin versioita, kuten Susannea ja Zuzannaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti