maanantai 5. toukokuuta 2014

Odotus

Toisen lapsen odotus ei ole ollenkaan samanlaista kuin ensimmäisen. Ne eroavat täysin toisistaan. Ensimmäistä lasta odottaessa, vauva on mielessä koko ajan. Muistat suunnilleen joka sekuntti, että olet raskaana. Toisin on nyt. En todellakaan kerkeä edes miettimään raskautta, Alexsandra vie kaiken ajan. Nyt en myöskään stressaa vauvaa yhtä paljon, kuin ensimmäisen kanssa. Raskaus ja vauva on nyt tuttua puuhaa minulle. Nyt ei tarvitse myöskään miettiä sitä, miten elämä tulee muuttumaan kun lapsi tulee maailmaan. Minulla on jo yksi lapsi joka muutti sitä todella paljon. Muunmuassa omat menot jne, ei niitä tarvitse enää miettiä. Samanlailla toinenkin lapsi kulkee mukana kuin nykyinenkin.
 
Ensimmäisessä raskaudessa odotin vain, että masu kasvaisi ja raskaus näkyisi kaikille. Nyt en enää odota sitä, koska tiedän sen kasvavan ihan ilman odottelua ja hössötystä :D Tuntuu muuten, että tämä nykyinen kasvattaa masua nopeammin kuin ensimmäinen. Tottakai odotan, että raskaus masu pääsee oikein kunnolla valloilleen, mutta en odota sitä loppu ajan tuskaista oloa :)
 
Ensimmäisen kanssa seurasin tiheään miten vauva kehittyy ja milloin mitäkin tapahtuu. Tämän toisen kanssa on hieman eri, hyvä että pysyn edes laskuissa missä vaiheessa sitä ollaan menossa ! :D Tottakai yritän seurata viikoittain mitä tuolla masussa tapahtuu, mutta hyvin helposti se vain unohtuu. Ensimmäisen kanssa odotti milloin tuntee ensimmäiset potkut ja milloin ne näkyvät. Nyt on helpompi seurata sitä, kun tietää miltä ne suunnilleen tuntuvat. Voin muuten kertoa, että jo tässä vaiheessa olen tuntenut muutaman kerran ihan selkeitä liikkeitä ! <3
 
Nyt ei tarvitse hommata kaikkia vauvan tarvikkeitakaan, kun aiemmat on vielä tallella, säästää rahaa, tai ehkei sittenkään.. Jos tämä nykyinen masu asukki onkin poika, niin täytyy kyllä ostaa ihan omat vaatteet jne. Nyt ei tule kuitenkaan ostettua mitään höpönpöpön juttuja, koska tietää tarkalleen miten omaa vauvaa hoitaa ja mitä tarvikkeita tulemme tarvitsemaan ja mitä emme.
 
Ensimmäisen kanssa myös synnyttäminen pelotti ja jännitti ihan sairaan paljon. Nyt kuitenkin tiedän, että selvisin siitä yhdestä synnytyksestä hyvin ja melko nopeasti, niin eiköhän tämä toinenkin ulos tule. :D Tottakai kaikki synnytykset ovat erilaisia, ja jokaisessa synnytyksessä on tietynlainen "paniikki" päällä, mutta eiköhän tämä tokakin mene ihan hyvin.
 
Viimeisenä muttei kuitenkaan vähäisimpänä, muiden ihmisten reaktiot. Ensimmäinen raskaus ja lapsi saa ihmisissä aikaan kunnon reaktiot. Paljon onnitteluja, hössötystä, jännitystä, puheita, huomiota ja kaiken maailman juttuja. Toinen raskaus onkin sitten ihan eri. Se ei saa ihmisissä niin voimakkaita reaktioita käyntiin, se ei yllätä, siitä ei hössötetä eikä toinen raskaus saa aikaan huomioita, onhan meillä jo yksi lapsi.
 
 
 

 

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti