keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Kun elämä on yhtä siivoamista

Otsikko kertoo jo kaiken. Siivoamista siivoamista ja siivoamista. Eikö arkena voisi tehdä jotain muutakin kun vain siivota, laittaa ruokaa ja taas siivota. Alkaa pikku hiljaa kyllästyttää. Olisihan se helppoa, jos täällä olisi auttavia käsiä, mutta ei. Yksin täytyy tehdä kaikki ja muut sotkee perässä minkä kerkiää. Muutenkaan en liioin rakasta siivooamista. 

Tänään olen ollut kotona tekemättä mitään. Joskus näinkin päin. Kyllä kai minullakin on joskus oikeus vain olla ja jättää tavarat levälleen. Omat sotkut vielä menisi, mutta kun tässä taloudessa on kaksi muutakin jotka sotkevat, eivätkä osaa siivota jälkiään. Pienempi tapaus levittää ympäri kämppää vaatteet, lelut, kaikki mitä käsiinsä saa. Tämä isompi tapaus on myös aika samanlainen tavaroiden levittelijä. Hän saattaa nykyään ehkä siivotakkin jotain, mutta harvoin ilman perseelle potkimista.

Miten te saatte pidettyä kotinne siistinä ? Minä yleensä siivoan heti samantien kun huomaan jotain sotkua tai tavaroita väärässä paikassa. Pyyhin pöydät ennenkuin ne lilluvat liassa. Laitan astiat tiskikoneeseen heti syötyäni. Siis ihan tälläisiä perus asioita. En jätä tavaroita sikin sokin vaan koitan laittaa kaikki omille paikoilleen heti. Mutta vaikeaksi tämän tosiaan tekee se, kun taloudessa asustaa kaksi sotkuhirmua ! Ohessa kuvia tältä päivältä. Ensimmäisestä kuvasta voisi kysyä, mitä hitsiä kylpyamme tekee olohuoneessa ? 

Arvatkaa tekisikö nytkin mieli lähteä heti siivoamaan ?! Oon oikeesti ehkä hieman siivous friikki. En osaa olla sotkussa, vaan silmää ja mieltä miellyttää siisteys. Pienestä asti minulle on opetettu, että paikat pidetään puhtaana. Oma huoneenikin oli aina kuin jostain lehdestä, aina siisti eikä sotkua missään. Nyt yritän pitää käteni kurissa ja rentoutua kun vielä voin. Ainut hetki rentoutumiselle nykyään on vain silloin, kun Alexsandra on päiväunilla. Tämä on vaikeaa ! Tekisi niin mieli siivota, mutta...ei, nyt rentoudun ! Nyt kaikki jotka järkyttyivät näistä kuvista, relax ! Meillä ei tosiaankaan näytä usein tältä. Normaalisti minä siivoan täällä joka päivä ja kotimme on siisti kuin mikäkin. Välillä täytyy kiusata itseään ja antaa kämpän sotkeentua, eikö ? Samalla ehkä mieskin näkee, mitä normaalisti teen päivisin. Monestihan sitä luullaan, että kotiäidit vain loikoilevat ja katselevat telkkaria. Ei se näin ole. Uskokaa tai älkää. Suski

4 kommenttia:

 1. Tää on kanssa aika hardcore siivousintoilija. Teen töitä kotona. Kun on itse koko ajan kotona, pysyy koti siistinä. Tavaroiden vähäinen määrä auttaa myös. Kun ei ole mitä sotkea. Imuroin joka päivä. Lattioita en onneksi enää pese päivittäin (pipo vähän löysentynyt).

  Teillä on muuten tosi kauniit isot ikkunat ja maisematkin ikkunoista näyttävät olevan kohdillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon yrittäny karsia tavaraa mutta aina sitä löytyy jostain. Oon jopa piilotellu kaappeihin altsun leluja ettei se levittelis niitä :D Mä onneks imuroin vaan kerran viikossa, inhoon sitä. Ehkä tän mahan jälkeen rupeen taas imuroimaan useemmin.

   Joo nää meidän ikkunat on kyllä tosi ihanat ! Joka huoneessa samanmoiset ja ihana maisema kruunaa kaiken. :)

   Poista
 2. Mä kerään yleensä olkkarista lelut sillon kun Pimu on päikkäreillä ja sillon kun menee yöunille, Isompi osaa jo siivota omia lelujaan, kunhan vaan välillä joutuu muistuttaan.

  Keittiö tuntuu välillä niiiiin turhalta siivota. Juuri kun oot imuroinu ja luutunnu lattian, Pimun syöttötuolin alunen näyttää syömisen jälkeen siltä kun ei olis viikkoon imuria nähnykkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki yleensä yritän siivota silloin kun altsu on päiväunilla mutta monesti se jää ja alan kirjottaa silloin blogia. Ja nyt tän raskauden myötä ei oo jaksanukkaan aina panostaa siihen siivoamiseen kun pitää ajatella omaa jaksamista.. huoh :D hahah toi on niin tuttua että syöttötuolin alunen ja sen läheisyys on ihan täynnä ruokaa ja kaikkia murusia.

   Poista