keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Ei riittävän hyvä syy

Kuulumisia taas jälleen kerran. Täytyyhän teidät lukijat pitää ajantasalla, että missä mennään. Pikkumiestä ei näy missään. Nyt menossa viikot 40+3. Se siitä, että toinen tulisi jotenkin aikaisemmin. Ei ainakaan minun tapauksessani. Tämä pienimies taitaa olla kunnon mammanpoika, tai sitten vain todella jääräpää eikä suostu tulemaan maailmaan. Kaikki on ollut valmiina jo vaikka kuinka ja pitkään. Niinkuin näitä olojakin on ollut todella pitkään. Raskauden puolesta välistä asti alaselkä, lantio, lonkka kivut. Viikolta 34 alkaen supistuksia, jotka voimistuvat koko ajan ja joita tulee koko aika enemmän, mutta ei kuitenkaan niitä kunnollisia synnytys supistuksia. Alkaa tämä mamma olemaan ihan tööt !


Soitin eilen kätilöopiston päivystykseen, syystä että henkinen ja fyysinen kuntoni meinaa loppua. En vain jaksa. Kivuiltani ja supistuksilta en pysty nukkumaan, vaikka kuinka yritän. Unen metsästämisessä kestää sen parisen tuntia, jonka jälkeen herään noin parin tunnin välein vessaan ja heräilen muuten vaan pitkin yötä monta kertaa. On todellinen ennätys jos nukun vaikka kuusikin tuntia putkeen, sellaisia öitä ei ole näkynyt pitkiin aikoihin. Olen todella väsynyt. Kerroin puhelimessa kättärille tästä kaikesta, ja siitä miten minun täytyy huolehtia myös vähän päälle yksi vuotiaasta tyttärestäni. Kerroin olevani todella väsynyt tähän etten pysty nukkumaan ja väsynyt näihin kipuihin. Väsynyt tähän kaikkeen... Kysyin, olisiko mahdollista esimerkiksi käynnistykselle tai olisiko mahdollista tehdä jotain. Ei ole riittävän hyvät perustelut päästä edes päivystykseen, odota seuraavaan neuvola käyntiin, oli vastaus. Tänään soitin suoraan kättärin synnytysosastolle ja kerroin nämä kaikki samat asiat uudelleen, tänäänkään ei onnistunut. Kehotettiin vain ottamaan yhteyttä neuvolaan, josko ne sieltä laittaisivat lähetteen synnärille. Soitin neuvolaan, josta sanottiin että minun terveydenhoitajalla ei ole tänään enään puhelinaikoja, että pitäisi odottaa huomiseen jotta saisin lähetteen. Minun onnekseni neuvolatädilläni oli täksi päiväksi vielä käynti aika 13:30, jonka sitten otin. Eihän minulla ollut muutakaan mahdollisuutta. Menin neuvolaan, jossa Altsun kanssa odotettiin vuoroamme yli puoli tuntia. Vihdoin pääsimme sisään, ja kerroin huoleni, väsymykseni, kaiken. Hän kirjoitti kaiken ylös ja sanoi että laittaa tänään heti lähetteen kättärille. Sieltä sitten luultavasti soitellaan, kunhan he  saavat minulle lääkäriajan. Eli nyt vain odotellaan soittoa, ja toivotaan että pääsisin lääkärikäynnin jälkeen käynnistykseen tai mikä parasta, toivotaan että synnytys lähtisi vaikka tänä yönä käyntiin. (pyydän todella paljon anteeksi tekstin sekavuutta, mutta sellainen on olonikin)


Mietin vain, että mikäköhän sitten on riittävän hyvä syy pyytää apua ? Ihmisiä kehotetaan aina pyytämään apua, mutta sittenkun sitä pyytää, niin sitä ei saa.. Joku mättää ja pahasti. 


Suski

6 kommenttia:

 1. Luulisi, että tuossa vaiheessa kyllä jotain tehtäis :(

  Toivottavasti pian syntyy ! Ja itseä kiinnostaa onko toinen synnytys enää niin paha kuin ensimmäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tekee jotain koska tää vauva ei näytä haluavan millään itestään ulos.. Ja tää toinen synnytys voi olla ihan erilainen jos käynnistetään :/

   Poista
 2. Jaksamisia!:)

  pidä meidät ajan tasalla! Mä täällä ruudun toisella puolella oon seuraillut sun loppuraskautta jonkun aikaa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jaksamisia tarvitaankin :) Nyt uudessa postauksessa tilannekatsausta. Kiva kuulla, että jotkut jaksavat seurata blogiani :)

   Poista