perjantai 10. tammikuuta 2014

Kuulumisia

Nyt on luvassa tälläinen pikainen postaus vain !
 
 
 
 
Eilen käytiin äitin kanssa reilu viiden kilometrin kävelyllä, oikein piristävää ! Olin keskiviikkona tehnyt ruokaa, josta sitten jäi meillekkin syömistä lenkin päätteeksi. Illalla kuuden aikaan menimme Kriden ukille viettämään hänen syntymäpäiviään. Oli kakkua ja kahvia ja sen semmoista. Alexsandra oli ylläripylläri keskipisteenä. Ilta meni loistavasti. Iltapuuro naamariin ja iltakylpyyn. Sen päätteeksi unimaito ja untemaille.
 


 
Meidän rytmin muuttaminen on sujunut ihan mahtavasti ! Alexsandra on mennyt unille joka päivä ennen kymmentä ja herännyt sitten aamulla kymmenen aikaan. Ollaan joka ilta tehty samat iltatoimet, jotta rutiinit pysyisivät samoina illlasta toiseen. Se tuo pienelle turvallisuutta ja tietää, milloin on nukkumaan meno aika. Kahdeksan yhdeksän aikaan syödään iltapuuro. Sitten on vuorossa kylpy, lämmin vesi rauhoittaa vauvaa. Viimeisenä unimaito ja sitten nukkumaan. Siinä välissä vähän sylitellään, halitaan ja pusitaan. Ennen nukkumaan menoa on tärkeää että ympärillä on rauhallista, jotta lapsi tietää, että kohta mennään nukkumaan.
 
Päivittäiset rutiinit tuovat lapselle turvallisuutta ja vähemmän stressiä.
 
 
 
 
Tänään äiti tuli myös heti aamusta ja lähdettiin kävely lenkille. On niin huippu olo, kun olen pysynyt lupauksessani ja käynyt joka päivä ulkoilemassa ! Väsymys ja päänsärky ei ole kyllä kadonnut mihinkään... Kävelyn jälkeen söimme ihan sairaan hyvää salaattia, kalaa ja raejuustoa, nam !
 
Alexsandrakin sai osan kalasta ja tykkäsi ! Muita mitä olemme syöneet on muunmuassa; Jauheliha, kana ja naudanliha. Ruista, kauraa, riisiä, vehnää. Kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Kananmunaa.
 
Maitoa, piimää, viiliä ja jogurttia voidaan maistella 10 - 12 kuukauden iässä, vuoden ikäisenä siirrytään tavallisiin maitotuotteisiin.
 
 
 
 
Ei mehuja, sokereita, suolaa. Oman lapsen kohdalla haluan pitää herkut ja makeat pois vielä monta monta vuotta. Ei epäterveellisiä ruokia suositella edes aikuisille, niin miksi niitä pitäisi vauvoille/lapsille antaa. Ja tämä on vain minun mielipide. Vauvojen/lapsien ruokavalioon eivät makeat herkut kuulu, joten niitä en myöskään anna. Ei niitä tarvitse edes maistella, koska muuten voi olla niin, että lapsi alkaakin kinua lisää, ja siinä sitä sitten ollaan...
 
Joo tulipas lyhyt postaus... :D
 
Sitten vielä vähän pienen kehityksestä. Alexsandra osaa nousta seisomaan istuma asennosta tukea vasten. Nousee mahalta polviseisontaan tukea vasten. Ryömii kovaa vauhtia ja heijaa konttausasennossa itseään. ikää nyt 6kk 2vk ja 5pv.
 
  
 
 
HYVÄÄ VIIKONLOPPUA ! :)
 
 
 
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti