keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Synnytyskertomus

Vihdoin ja viimein jaksan tulla kirjoittamaan synnytyskertomusta. Tätä moni onkin jo varmasti odottanut. Olen itseasiassa pitänyt ihan perheen takia "lomaa" blogin pitämisestä, mutta nyt siihen tulee muutos. Postauksia alkaa taas tulemaan normaaliin tahtiin, ainakin niin usein kun vain pystyn ja kerkeän kirjoittamaan.


Mutta nyt siihen oikeeseen asiaan ! Poika vauvamme syntyi siis sunnuntaina 16.11.2014 kello 04:44 viikolla 41+0. Pituutta poitsulla oli 50cm, painoa 3470 grammaa ja päänympärys 36cm. Täysin terve hurmaava pieni poika pääsi täydentämään perhettämme. Apgar pisteet 9. Synnytys alkoi spontaanisti supistuksilla lauantai illalla. Meillä oli saunavuoro 20-21 jolloin supistukset alkoivat tuntumaan todella epämukavilta ja niitä alkoi satelemaan usein. Illalla laitoimme Alexsandran normaaliin tapaan nukkumaan. Kymmenen aikaan illalla supistuksia alkoi tulemaan säännöllisesti, noin 2-6 minuutin välein ja ne olivat todella todella kipeitä ! Katsoin koneelta lauantain putous jaksoa ja yritin supistuksien tullessa keskittyä hengittämiseen ja miettimään jotain muita asioita kuin niitä kipeitä supistuksia. Mietin, että kuinka pitkään uskalla olla kotona, etten turhaan mene synnärille ja joutuisi sieltä vielä takaisin kotiin kärvistelemään. Soitimme jo Kriden äidille ja kerroimme, että luultavasti hän saa nyt tänä yönä tulla tänne vahtimaan Altsua. 


Päätin, että katson putous jakson loppuun ja mietin sitten uudestaan lähdetäänkö vaiko ei. Supistukset alkoivat tekemään olostani todella tuskaisen enkä tiennyt miten päin olisin. Soitin synnärille vähän puolen yön jälkeen ja kerroin, että synnytys on käynnissä ja supistuksia tulee todella usein ja ne tekevät todella kipeetä, mikään särkylääke ei auttanut eikä mitkään muutkaan konstit. He sanoivat, että saan tulla, mutta lähettävät kuulemma todella herkästi takaisin kotiin.. Onneksi kerroin, että ensimmäinen synnytykseni ei kestänyt myöskään kauaa, joten tämä voi tulla vielä nopeammin. Anopin tultua pääsimme lähtemään kohti synnäriä, onneksi matka sinne kesti noin 10min joten en joutunut tuskailemaan autossa kauaa. 


Kirjauduimme kättärille sisään 01:35 ja pääsin suoraan synnytyssaliin. Kätilö tutki minut ja olin tuolloin 4cm auki ja kanava oli hävinnyt. Sain epiduraalin noin kello 03:00 aikaan, koska oloni oli niin tuskainen että en meinannut kestää niitä kipuja. Ihan järkkyttävää. Epi auttoi ja 03:24 kalvot puhkaistiin. Vauvan pää oli niin siinä hollilla, ettei vesiä paljon päässyt valumaan. 04:00 aikaan epiduraalin vaikutus alkoi jo lakata ja supistukset tuntuivat taas todella todella järkyttäviltä. Minua alkoi ponnistuttamaan, mutta koitin pidätellä. Kätilö tutki minut ja olinkin kokonaan auki. Sain luvan ponnistaa 04:35. Olin puoli-istuvassa asennossa, se tuntui tässä vaiheelta kaikista parhaimmalta. Ponnistus oli jotain aivan järkyttävää ! Huusin ihan kurkku suorana ties mitä kirosanoja. Muutaman minuutin päästä aloin itkemään ihan hysteerisesti, jolloin kätilö ja Kride yritti rauhoitella. Minusta tuntui, etten pysty siihen, tuntui ihan kauheelta. Tiesin, ettei se vauva sinne jää, mutta silloin tuntui että se ei ikinä tule ulos. Kauhee paineen tunne ja kipu, hyi ! Yskäsin, joka näköjään auttoi ponnistuksessa, kätilö käski minun yskiä jos en jaksa ponnistaa, yskin ja yskin ja lopulta ponnistin vielä yhden kerran, 04:44 vauva oli ulkona. Voi sitä onnen ja itkun määrää <3 Meidän suloinen pieni poikamme syntyi, en voinut käsittää sitä, meitä on nyt neljä ! 


Minulle ei tullut mitään nirhaumia ja kaikki meni paremmin kuin hyvin. Synnytys ei siis kestänyt kokonaisuudessaan kuin muutaman tunnin. Aamulla pääsimme osastolle vauvan kanssa lepäilemään ja Kride lähti kotiin nukkumaan. Meillä vauvan kanssa kaikki oli hyvin. Minulle kerrottiin, että voi olla hyvinkin mahdollista että pääsisimme jo heti samana päivänä kotiin. Olin ihan ihmeissäni ja samalla innoissani. Minusta se oli todella ihana ajatus että samana päivänä kotiin, ei tarvitsisi olla kauaa erossa esikoisesta. Pääsimme vauvan kanssa lääkärin tarkastukseen puolen päivän aikaan ja meille annettiin lupa mennä kotiin. Ihanaa, kaikki on siis todella hyvin. Menimme takaisin lepäämään ja odottelimme, että mieheni nousisi ylös ja tulisi hakemaan meitä. Pääsimme lähtemään kotiin joskus iltapäivällä viiden aikaan ja kotona odotti Kriden vanhemmat ja Altsu. Vastaanotto oli lämpöinen kaikilta, mutta Altsulle se oli hieman outoa ja ihmeellistä eikä oikein tiennyt miten pitäisi olla. (tähän mennessä tutustuminen vauvaan on mennyt hyvin, ellei todella hyvin. Pusuja ja haleja satelee.) Tiistaina menimme vielä kättärille punnitsemaan painon ja katsomaan että kaikki oli hyvin, kun pääsimme niin aikaisin kotiin. Olen todella onnellinen ja kerron seuraavissa postauksissa sitten hieman enemmän meidän nykyisestä arjesta ja elämästä nelihenkisenä perheenä <3


Mitä erilaista tässä synnytyksessä oli ensimmäiseen verrattuna ? Ensinnäkin, ensimmäinen synnytys alkoi vesienmenolla, tämä toinen taasen supistuksilla. Ensimmäisen kohdalla kirjauduimme kättärille vähän yli puolen yön jälkeen, tästä toisesta hieman myöhemmin. Eka syntyi 05:57 tämä toinen 04:44. Toinen synnytys oli siis jonkun verran nopeampi. Mutta tosi asiahan on, että molemmat synnytykset olivat todella nopeita, verrattuna esim joihinkin kauhutarinoihin synnytyksistä. Olen todella kiitollinen, että molemmat synnytykseni ovat menneet paremmin kuin hyvin ja minulla on nyt kaksi tervettä ja täydellistä lasta <3

Suski

8 kommenttia:

 1. Oiii <3 Paljon onnea koko perheelle <3 ihanasta pikkuprinssistä. Tahdon kans synnyttämään, vaikka se kuinka kamalaa on ja sattuu ja haluu vaan kuolla, niin jotenki se on todella ihana kokemus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiitos <3 Joo kyllä se synnytys on oikeesti tosi ihana kokemus vaikka tuskaa onki :D

   Poista
 2. Paljon onnea! Hyvänä päivänä päätti poika syntyä, itsekin olen nimittäin syntynyt 16.11 :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat lapset teillä, voi että :') jään seurailemaan
  teitä, nimittäin itse vauvakuumeilen mutta silti pohdin olisiko minusta kahden lapsen äidiksi? Uusi lukija siis ilmottautuu.

  Tervetuloa kurkkimaan http://tiitutiiakatriina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 kiva saada vauvakuumeilijoita lukijoiks ;) ja kyllä säkin varmasti pärjäisit kahden kanssa :)

   Poista